tej

Chia puding

A chia puding vagy chia mag puding egy bűntudat mentes, finom desszert, ideális vizsgaidőszakra és egyéb krízishelyzetekre! :)

Banánturmix

Ez a banánturmix fél perc alatt kész! Éhséget és szomjat is csillapít! All in, ala kőeccerű. 

Zabpalacsinta

A zabpalacsinta a népszerű palacsinta egészséges változata! Véleményem szerint sokkal fiomabb is. Ha ezt megkóstolod, soha többet nem csinálod búzalisztből.

Gyors farsangi fánk, nem csak farsangra

Ez a farsangi fánk recept nem csak kőeccerű, de gyorsan és könnyen el is készül. Nálunk rendkívül gyorsan el is fogy, nem csak farasang idején.

Készítettem már laktózmentes tejjel is, zabtejjel is lehet próbálkozni, ugyanolyan finom, a nem laktózérzékenyeknek is.

Diós, gyümölcsös zabkása

A diós, gyümölcsös zabkása tökéletes reggeli vizsgaidőszakra. Egészséges és tápláló, de nem esel tőle kajakómába. A dió és a gránátalma felturbózzák az agyműködésedet, ugyanakkor nem lehet megunni! Ráadásul pillanatok alatt elkészül.

Amerikai palacsinta

Az amerikai palacsinta vastag, nem felcsavarható palacsinta fajta. Puha, ízletes, és várja, hogy a tetejére tedd a lekvárt, juharszirupot vagy gyümölcsöket! Frissen a legjobb!

Adventi muffin

 Egy muffin is lehet ünnepi, sőt, a karácsonyi sütik ízét, illatát is belevarázsolhatjuk pár egyszerű hozzávalóval. 

Csokis-meggyes süti

Csokis-banános lepényt készültem sütni, de kiderült, hogy elfogyott a banán. Helyette ezt a sütit készítettem, és bekerült a kedvencek közé. Langyosan, még olvadt csokival a tetején hmmm, de finom! 

Klafuti (Clafoutis)

Palacsintát kért a család, de nem volt kedvem a sütögetéshez, ezért eszembe jutott, hogy ideje kipróbálni a francia tejespitét, ami ízében hasonlít a palacsintára, de kevésbé köti az embert a konyhába, ráadásul gyümölcsös is. A hagyományos francia recept magozatlan cseresznyével íródott, de nagyon finom meggyel, barackkal, szilvával is. 

Tejbegríz

A tejbegríz nem más, mint tejben megfőzött búzadara. A búzadara gyakorlatilag megfő, mire felforr a tej, így ez egy igen gyors étel!

A dara és a tej aránya nagyon fontos! Illetve még egy dolog... ha nem szereted csomósan a tejbegrízt, akkor még a hideg tejbe keverd el a darát!!! Ennyi a tejbegríz titka.