Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Sajtszósz házilag

Sajtszósz házilag

Villámgyors és egyszerű recept egy sűrű, extrafinom sajtszószhoz házilag! Nachoshoz, tortillához mártogatósnak kitűnő. Merd csirkemellre, ha unod már a sült hús - rizs ebédeket. Van, aki hamburgerbe teszi, és klasszikus mártása a tortellininek is a sajtmártás.

De a leginkább klasszikus választás az, ha főzől hozzá spagetti vagy penne tésztát, esetleg gnocchi-t, és egyszerűen leborítod a kész sajtszósszal. 

Egészségesebb ételt kapsz, ha zöldségekhez használod mártogatósnak, vagy salátaöntetként használod fel. Ez egy könnyű vacsorához, vagy gyors reggelihez, tízóraihoz is ideális.

Használhatod hozzá a kedvenc sajtodat: Cheddart, trappistát, edámit, goudát... Ha szereted a mustárt, a végén azt is tegyél bele! Egy egy nagyon könnyű recept, és a legfinomabb sajtszósz kerekedik belőle.

A mozis sajtszószt te is elkészítheted házilag: ez esetben pirospaprikával, ne mustárral fűszerezd az elkészült sajtszószt!

Figyelem: hidegen sűrűbb. Ha a gáz lezárásának pillanatában még folyósnak találod, ne aggódj. Mire kihűl, sűrűbb lesz.

Laktózmentessé úgy teheted, ha a tejből, vajból és a sajtból is a laktózmenteset veszed meg a boltban. A Mizónak és a Riskának is vannak szuper laktózmentes termékei, de a Lidl-ben és az Aldiban is találni fogsz sajátmárkás laktózmentes tejet, vajat és sajtot is. A gouda és a Cheddar keménysajtok, ezek egyébként természetes módon is laktózmentesek. Az Aldiban kapható Cheddar hátulján például meg is találod kisbetűkkel, hogy a laktóztartalma alacsonyabb, mint 0.1g / 100g.

2 adag
Hozzávalók: 
1
evőkanál
vaj vagy margarin
1
evőkanál
liszt
1
bögre
tej
1
bögre
(púpos) reszelt sajt
0.5
evőkanál
mustár (elhagyható)
1
kávéskanál
ízlés szerint
pirospaprika (csemege vagy csípős de el is elhagyható)
Elkészülési idő: 
10 perc
Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Lassan, fokozatosan öntsd hozzá a tejet. Kevergesd addig, míg felforr. Közben add hozzá a sót.

2. lépés

Vedd le a lángról. Dobd hozzá a reszelt sajtot (edami, gouda, trappista, Cheddar, vagy amit kedvelsz) és kevergesd addig, amíg szép egyenletes krémet kapsz. Ha szereted a mustárt, tedd hozzá azt is.

Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)