Follow Kőeccerű on Instagram

vaj

A császármorzsa többféle lehet: az eredeti, osztrák édesség palacsinta tészta jellegű, és liszttel készül. Míg az olcsóbb verzió daramorzsa, azaz búzadarával készül. Mivel ez a népszerűbb Magyarországon, ezt tekintjük a klasszikus császármorzsának itthon.

gofri

A legjobb gofri receptet szerettem volna megkeresni, ami egyben egyszerű is.

Galuska levesbe

A galuska remek alternatívája a nokedlinek, ha nincs idő apróra szaggatni nagy mennyiségű tésztáta leveshez. Elkészítése egyszerű: csak bele kell szaggatni a tésztát evőkanállal a forró levesbe és hagyni, hogy belefőjön. 

Zabpelyhes keksz

Ez a zabpelyhes keksz egy gyors, egyszerű recept alapján készül. Ha nem fogyna el helyből, szuperül eláll.

Ráadásul a recept variálható: készítheted áfonyával vagy más aszalt gyümölccsel. Ha csoki darabokra cseréled az aszalt gyümölcsöt, violá, kész a csokis zabpelyhes keksz :).

fánk

Ez az igazi farsangi fánk, vagy szalagos fánk, amelyre mindannyian vágyunk. Könnyű, lyukacsos tésztájával ő a klasszikus, a tökéletes.

zöldséges rizs

A zöldséges rizs egy villámgyors ebéd, de akár csak köretnek is jó! Tartós összetevőkből készíthető, azaz vészhelyzetekben könnyen előkaphatóak a raktáron tartott hozzávalók: a száraz rizs és a fagyasztott zöldség. Igaz, hús nélküli étel, de a sajtnak köszönhetően nem nélkülözi a fehérjéket sem, a rizsnek hála pedig laktató.

Sajtos muffin

A sajtos muffin íze kicsit olyan, mintha friss, puha sajtos pogácsát ennél. Elkészíteni viszont sokkal kevesebb macerával jár! A legfinomabb sós muffinok egyike. Csak össze kell borogatni a hozzávalókat, és betolni a sütőbe.

Túrómorzsa

A túrógombóc és a császármorzsa precíz keresztezésének finom eredménye, ha már unnád a sablonos kajákat. Ja, és egészséges.

Amerikai palacsinta

Az amerikai palacsinta vastag, nem felcsavarható palacsinta fajta. Puha, ízletes, és várja, hogy a tetejére tedd a lekvárt, juharszirupot vagy gyümölcsöket! Frissen a legjobb!

Adventi muffin

 Egy muffin is lehet ünnepi, sőt, a karácsonyi sütik ízét, illatát is belevarázsolhatjuk pár egyszerű hozzávalóval.