Recept kategória: Reggeli receptek, szendvicskrém, Uzsonna, Vacsora ötletek
Alapanyag kategória: lilahagyma, majonéz, mustár, petrezselyemzöld, Só, tojás, vaj
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Tedd fel főni a tojásokat, lepje el a víz a lábasban. A forrástól számított 10 perc múlva lesz kész, addig is haladj tovább
2. lépés
Vágd fel apróra a petrezselyemzöldet és a lilahagymát. Tedd egy akkora tálkába, amelyben majd hűteni és tárolni tudod a kész tojáskrémet.
3. lépés
A fűszereket adagold a hagymás majonézhez – só, bors, majonéz – , keverd jól össze.
4. lépés
A főtt tojást hűtsd le, azaz álljon pár percet hidegvízben, amíg át nem hűl. Pucold meg a héjától és egy kis tálkában villával törd meg viszonylag homogénre. Ebben az állapotában vannak benne tojásfehérje darabok, de aprók. Mehet a fűszeres-, hagymás majonézhez.
5. lépés
Lehet kóstolgatni és még fűszerezni, ha szükséges. Tedd hűtőbe, ha teheted akár több órára is, de teheted akár azonnal az asztalra is. A hűtéstől jól összeérik, nagyon finom és lágy krém a végeredmény.
Hozzávalók
- 4 darab tojás
- 2 evőkanál majonéz vagy vaj vagy margarin
- 1 darab lilahagyma
- 1 kávéskanál mustár
- ízlés szerint só
- ízlés szerint őrölt bors
- 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld

Tojáskrém készítése házilag – szendvicsre és húsvéti sonkához
Húsvét reggel mi sem aktuálisabb az asztalon, mint a tojás bármilyen formában elkészítve. De a tojáskrém finom egy szimpla reggelihez, szendvicsre kenve is. Egyszerre praktikus a húsvéti locsolásból származó főtt tojások felhasználására, vagy egyszerűen a maradék főtt tojás felhasználására és elfogyasztásához.
Egy véletlen folytán, a tv-ben láttam valami hasonlót Jamie Oliver-től, feljegyezni nem sikerült, emlékezetből – és ami még hozzájöhet :-) lett ez a recept és a finom tojáskrém.
Egy adag majonézt készítettem – ezt saccoltam 2 evőkanálnyinak -, ha van rá időd érdemes elkészíteni a majonézt is házilag – az elkészítési időbe ezt itt már nem számoltam bele + 15 perc. A petrezselyem zöldet és a lilahagymát egy jó adag snidliggel is helyettesítheted, de az legyen friss zöld.
Klasszikus tojáskrém
Az igazi klasszikus tojáskrém nem majonézzel, hanem vajjal készül. Ha így szeretnéd elkészíteni, egyszerűen helyettesítsd a majonézt vajjal, esetleg margarinnal.
A vajat akkor lesz könnyű belekeverni a krémbe, ha korábban előkészíted és van ideje szobahőmérsékletűre melegedni!
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]