Tojáskrém készítése házilag

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Tojáskrém készítése házilag

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Tedd fel főni a tojásokat, lepje el a víz a lábasban. A forrástól számított 10 perc múlva lesz kész, addig is haladj tovább

2. lépés

Vágd fel apróra a petrezselyemzöldet és a lilahagymát. Tedd egy akkora tálkába, amelyben majd hűteni és tárolni tudod a kész tojáskrémet.

3. lépés

A fűszereket adagold a hagymás majonézhez – só, bors, majonéz – , keverd jól össze.

4. lépés

A főtt tojást hűtsd le, azaz álljon pár percet hidegvízben, amíg át nem hűl. Pucold meg a héjától és egy kis tálkában villával törd meg viszonylag homogénre. Ebben az állapotában vannak benne tojásfehérje darabok, de aprók. Mehet a fűszeres-, hagymás majonézhez.

5. lépés

Lehet kóstolgatni és még fűszerezni, ha szükséges. Tedd hűtőbe, ha teheted akár több órára is, de teheted akár azonnal az asztalra is. A hűtéstől jól összeérik, nagyon finom és lágy krém a végeredmény.

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 4 darab tojás
  • 2 evőkanál majonéz vagy vaj vagy margarin
  • 1 darab lilahagyma
  • 1 kávéskanál mustár
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt bors
  • 1 evőkanál apróra vágott petrezselyemzöld
Tojáskrém készítése házilag
Tojáskrém készítése házilag

Tojáskrém készítése házilag – szendvicsre és húsvéti sonkához

Húsvét reggel mi sem aktuálisabb az asztalon, mint a tojás bármilyen formában elkészítve. De a tojáskrém finom egy szimpla reggelihez, szendvicsre kenve is. Egyszerre praktikus a húsvéti locsolásból származó főtt tojások felhasználására, vagy egyszerűen a maradék főtt tojás felhasználására és elfogyasztásához.

Egy véletlen folytán, a tv-ben láttam valami hasonlót Jamie Oliver-től, feljegyezni nem sikerült, emlékezetből – és ami még hozzájöhet :-) lett ez a recept és a finom tojáskrém.

Egy adag majonézt készítettem – ezt saccoltam 2 evőkanálnyinak -, ha van rá időd érdemes elkészíteni a majonézt is házilag – az elkészítési időbe ezt itt már nem számoltam bele + 15 perc. A petrezselyem zöldet és a lilahagymát egy jó adag snidliggel is helyettesítheted, de az legyen friss zöld.

Klasszikus tojáskrém

Az igazi klasszikus tojáskrém nem majonézzel, hanem vajjal készül. Ha így szeretnéd elkészíteni, egyszerűen helyettesítsd a majonézt vajjal, esetleg margarinnal.

A vajat akkor lesz könnyű belekeverni a krémbe, ha korábban előkészíted és van ideje szobahőmérsékletűre melegedni!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Tetőablak a konyhában

2022. november 21.|

A tetőtéri konyhaablakok nagyon fontos funkciót látnak el, épp ezért kiválasztásukat nem árt alaposan megfontolni. A konyha a családi élet egyik fontos helyszíne, a közös étkezések, főzések, beszélgetések terepe. […]

Go to Top