Recept kategória: Egészséges, egyszerű sütik, gluténmentes receptek, gyümölcsös, sütemény, Uzsonna, vegán, vegetáriánus receptek
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Hámozd meg és szeleteld a birsalmákat vékony szeletekre. A magházat feltétlenül vágd ki belőle! Elég kemény a húsa, így mindehhez legalkalmasabb a hegyes- és vékony pengélyű zöldséges kés használata.
2. lépés
Tedd fel főni annyi vízzel, hogy az bőségesen ellepje – nem feltétlenül a hozzávalóknál megadott mennyiségre lesz szükséged, hiszen az a gyümölcsök nagyságától is függ.
3. lépés
Ízesítsd, majd addig főzd, amíg a gyümölcs húsa eléggé puha nem lesz. Nekem a kezdéstől a főzés végéig kb 1 órára volt szükségem, ebből a főzési idő kb fél óra.
Hűtőben is tárolhatod, a fogyasztása melegen és hidegen is jó.
Hozzávalók
- 3 darab birsalma
- 1.5 l víz
- 4 darab szegfűszeg
- 2 darab tört fahéj
- ízlés szerint cukor vagy édesítő

A birsalma kompót – birskörte kompót – igazi téli finomság. A birsalma íze semmihez nem hasonlítható, kompótnak elkészítve szívet-lelket melengető a téli időszakban :-)
Elkészítése kőeccerű :-) szeretik felnőttek, gyerekek és öregek egyaránt. Tálald szép áttetsző tálban – hidegen vagy melegen – pudingos tálkákban, teáskanállal az igazi. Desszertnek, tízórainak, uzsonnának szuper ötlet, amit díjaznak a családban, de Te magad is szeretni fogod.
Birsalma kompót vicaverza birsalma befőtth2>
A birsalma kompótunk birsalma befőtt is lehet egyben :-) Ha hiszed, ha nem :-) könnyedén készíthetsz birsalma befőttet a birsalma kompótból :-)
Tartósítómentes, laktózmentes, cukor mentes is(a birsalma kompót és birsalma befőtt is), ehhez
- a cukor helyett használj édesítőszert vagy a cukorbeteg édesítőszerét!
- forrón tedd üvegbe a félig kész kompót gyümölcsét, merd rá a még forró levét és zárd le légmentesen!
- Ha biztosra akarsz menni, akkor gőzöld is még az üvegbe zárt kompótot!
- Ha nem gőzölöd, akkor legyen a kompót szinte teljesen kész, a puhaságát illetően! Rakd száraz dunsztba a kész birsalma kompótot, azaz bugyoláld be a birsalma befőttet amennyire csak tudod.
A lehető leghosszabb idő alatt hűljön ki! - Csak mikor már teljesen kihűlt – 1-2 nap után -, akkor címkézd meg és rakd a polcra!
Birsalma befőttként ugyanúgy adhatod uzsonnára, tízóraira vagy bármely étkezés után, desszertként is. Hidegen vagy felmelegítve is
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza
A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]