Birsalma kompót

Alapanyag kategória: birsalma, cukor, édesítő, fahéj, szegfűszeg, víz

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Hámozd meg és szeleteld a birsalmákat vékony szeletekre. A magházat feltétlenül vágd ki belőle! Elég kemény a húsa, így mindehhez legalkalmasabb a hegyes- és vékony pengélyű zöldséges kés használata.

2. lépés

Tedd fel főni annyi vízzel, hogy az bőségesen ellepje – nem feltétlenül a hozzávalóknál megadott mennyiségre lesz szükséged, hiszen az a gyümölcsök nagyságától is függ.

3. lépés

Ízesítsd, majd addig főzd, amíg a gyümölcs húsa eléggé puha nem lesz. Nekem a kezdéstől a főzés végéig kb 1 órára volt szükségem, ebből a főzési idő kb fél óra.

Hűtőben is tárolhatod, a fogyasztása melegen és hidegen is jó.

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 3 darab birsalma
  • 1.5 l víz
  • 4 darab szegfűszeg
  • 2 darab tört fahéj
  • ízlés szerint cukor vagy édesítő
Birsalma kompót
Birsalma kompót

A birsalma kompót – birskörte kompót – igazi téli finomság. A birsalma íze semmihez nem hasonlítható, kompótnak elkészítve szívet-lelket melengető a téli időszakban :-)

Elkészítése kőeccerű :-) szeretik felnőttek, gyerekek és öregek egyaránt. Tálald szép áttetsző tálban – hidegen vagy melegen – pudingos tálkákban, teáskanállal az igazi. Desszertnek, tízórainak, uzsonnának  szuper ötlet, amit díjaznak a családban, de Te magad is szeretni fogod.

Birsalma kompót vicaverza birsalma befőtth2>

A birsalma kompótunk birsalma befőtt is lehet egyben :-) Ha hiszed, ha nem :-) könnyedén készíthetsz birsalma befőttet a birsalma kompótból :-)
Tartósítómentes, laktózmentes, cukor mentes is(a birsalma kompót és birsalma befőtt is), ehhez

  • a cukor helyett használj édesítőszert vagy a cukorbeteg édesítőszerét!
  • forrón tedd üvegbe a félig kész kompót gyümölcsét, merd rá a még forró levét és zárd le légmentesen!
  • Ha biztosra akarsz menni, akkor gőzöld is még az üvegbe zárt kompótot!
  • Ha nem gőzölöd, akkor legyen a kompót szinte teljesen kész, a puhaságát illetően! Rakd száraz dunsztba a kész birsalma kompótot, azaz bugyoláld be a birsalma befőttet amennyire csak tudod.
    A lehető leghosszabb idő alatt hűljön ki!
  • Csak mikor már teljesen kihűlt – 1-2 nap után -, akkor címkézd meg és rakd a polcra!

Birsalma befőttként ugyanúgy adhatod uzsonnára, tízóraira vagy bármely étkezés után, desszertként is. Hidegen vagy felmelegítve is

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top