Recept kategória: Egészséges, egyszerű sütik, gluténmentes receptek, gyümölcsös, sütemény, Uzsonna, vegán, vegetáriánus receptek
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Hámozd meg és szeleteld a birsalmákat vékony szeletekre. A magházat feltétlenül vágd ki belőle! Elég kemény a húsa, így mindehhez legalkalmasabb a hegyes- és vékony pengélyű zöldséges kés használata.
2. lépés
Tedd fel főni annyi vízzel, hogy az bőségesen ellepje – nem feltétlenül a hozzávalóknál megadott mennyiségre lesz szükséged, hiszen az a gyümölcsök nagyságától is függ.
3. lépés
Ízesítsd, majd addig főzd, amíg a gyümölcs húsa eléggé puha nem lesz. Nekem a kezdéstől a főzés végéig kb 1 órára volt szükségem, ebből a főzési idő kb fél óra.
Hűtőben is tárolhatod, a fogyasztása melegen és hidegen is jó.
Hozzávalók
- 3 darab birsalma
- 1.5 l víz
- 4 darab szegfűszeg
- 2 darab tört fahéj
- ízlés szerint cukor vagy édesítő
A birsalma kompót – birskörte kompót – igazi téli finomság. A birsalma íze semmihez nem hasonlítható, kompótnak elkészítve szívet-lelket melengető a téli időszakban :-)
Elkészítése kőeccerű :-) szeretik felnőttek, gyerekek és öregek egyaránt. Tálald szép áttetsző tálban – hidegen vagy melegen – pudingos tálkákban, teáskanállal az igazi. Desszertnek, tízórainak, uzsonnának szuper ötlet, amit díjaznak a családban, de Te magad is szeretni fogod.
Birsalma kompót vicaverza birsalma befőtth2>
A birsalma kompótunk birsalma befőtt is lehet egyben :-) Ha hiszed, ha nem :-) könnyedén készíthetsz birsalma befőttet a birsalma kompótból :-)
Tartósítómentes, laktózmentes, cukor mentes is(a birsalma kompót és birsalma befőtt is), ehhez
- a cukor helyett használj édesítőszert vagy a cukorbeteg édesítőszerét!
- forrón tedd üvegbe a félig kész kompót gyümölcsét, merd rá a még forró levét és zárd le légmentesen!
- Ha biztosra akarsz menni, akkor gőzöld is még az üvegbe zárt kompótot!
- Ha nem gőzölöd, akkor legyen a kompót szinte teljesen kész, a puhaságát illetően! Rakd száraz dunsztba a kész birsalma kompótot, azaz bugyoláld be a birsalma befőttet amennyire csak tudod.
A lehető leghosszabb idő alatt hűljön ki! - Csak mikor már teljesen kihűlt – 1-2 nap után -, akkor címkézd meg és rakd a polcra!
Birsalma befőttként ugyanúgy adhatod uzsonnára, tízóraira vagy bármely étkezés után, desszertként is. Hidegen vagy felmelegítve is
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
2024. június 09. Vasárnapi menü és ebéd ajánló receptek
Már csak pár nap van hátra és kezdetét veszi az európai parlamenti és helyi önkormányzati választás. A pontos időpont 2024. június 9. Mindenki a saját szavazókörzetében aznap reggel 06:00 órától egészen este 19:00 óráig megteheti [...]
Ételallergia bármikor kialakulhat?
Sokan úgy gondolják, hogy az ételallergia csak gyermekkorban alakulhat ki, pedig a helyzet az, hogy felnőttkorban sem ritka, hogy valami valamilyen étellel szemben allergiás reakciót mutat. […]
Dósa szerinti táplálkozás, avagy milyen az ayurvedikus étrend?
Az ayurvedikus életmód sokkal több, mint azt sokan gondolják. Akik nincsenek igazán otthon a holisztikus szemléletben, csak annyit látnak, hogy az ayurveda a természetes gyógymódot részesíti előnyben, esetleg hozzá tartozik a jóga, és talán a [...]