Lencsesaláta virslivel

Alapanyag kategória: citromlé, lencse, majonéz, mustár, tejöl, virsli

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Sós vízben (literenként 0.5-1 teáskanál só) kb. 30 perc alatt főzd puhára a lencsét. Vagy használj konzervet, és lecsepegtetve öntsd egy tálba, amiben előzőleg összekeverted az öntetet: a tejfölt, majonézt, mustárt, citromlevet, borsot, fokhagymát összezúzva és ha még szükségesnek érzed, akkor egy kevés sót (eseteg egy pici cukrot is adhatsz hozzá).

2. lépés

Mialatt a lencse fő, egy serpenyőben, pár csepp oajon süsd meg max. 5 perc alatt a virsliket, aztán, ha már nem forrók, karikázd fel őket. Keverd a salátához. Még adhatsz hozzá apróra vágott lilahagymát vagy snidlinget vagy újhagymát is, ha szereted. Keverd jól össze és kész. 

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 200 g Lencse vagy lencse konzerv
  • 3 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint snidling vagy újhagyma vagy lilahagyma
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 teáskanál citromlé
  • 4 darab Frankfurti virsli
  • ízlés szerint só
Lencsesaláta virslivel
Lencsesaláta virslivel

Lencséből és virsliből terveztem készíteni egy salátát, de nem találtam olyan receptet online, ami igazán tetszett, ezért kikombináltam egy saját verziót az olvasottak alapján. Finom lett, ezért bátran ajánlom kipróbálásra! :)

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Redőny és tetőablakok

2023. január 2.|

Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. […]

A kendermagolaj megjelenik a konyhákban

2022. december 26.|

A kendermag egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy a konyhában is felhasználhatjuk. Az egészségtudatos étkezésnek köszönhetően a kender tápanyagforrásként is megjelenik a köztudatban, főleg, a vegetáriánus konyhákban, ahol az egyik legnagyobb problémát a növényi alapú fehérjeforrás [...]

Go to Top