Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Lencsesaláta virslivel

Lencsesaláta virslivel

Lencséből és virsliből terveztem készíteni egy salátát, de nem találtam olyan receptet online, ami igazán tetszett, ezért kikombináltam egy saját verziót az olvasottak alapján. Finom lett, ezért bátran ajánlom kipróbálásra! :)

4 adag
Hozzávalók: 
200
g
Lencse vagy lencse konzerv
3
evőkanál
tejföl
2
evőkanál
majonéz
1
evőkanál
mustár
1
gerezd
fokhagyma
ízlés szerint
snidling vagy újhagyma vagy lilahagyma
késhegynyi
őrölt bors
1
teáskanál
citromlé
4
darab
Frankfurti virsli
ízlés szerint
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Sós vízben (literenként 0.5-1 teáskanál só) kb. 30 perc alatt főzd puhára a lencsét. Vagy használj konzervet, és lecsepegtetve öntsd egy tálba, amiben előzőleg összekeverted az öntetet: a tejfölt, majonézt, mustárt, citromlevet, borsot, fokhagymát összezúzva és ha még szükségesnek érzed, akkor egy kevés sót (eseteg egy pici cukrot is adhatsz hozzá).

2. lépés

Mialatt a lencse fő, egy serpenyőben, pár csepp oajon süsd meg max. 5 perc alatt a virsliket, aztán, ha már nem forrók, karikázd fel őket. Keverd a salátához. Még adhatsz hozzá apróra vágott lilahagymát vagy snidlinget vagy újhagymát is, ha szereted. Keverd jól össze és kész. 


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)