Almás zabkása

A zabkása zabpehelyből készül: zabpelyhet kell megfőzni vízben vagy tejben, esetleg mandulatejben, kókusztejben, szójatejben. A főzés szerencsére kiváltható egy gyors, 30-60 másodperces mikrózással is 600 watton!
Vásárlásnál figyelj rá, hogy kisszemű vagy finomszemű zabpehellyel sokkal finomabb, mint a nagyszeművel. A nagyszemű is menthető: ha a kész zabkását kicsit pépesíted botmixerrel, a finomszeműből készülthöz hasonló lesz az állaga.
A zab magas rosttartalmú, magas fehérjetartalmú és koleszterinben igen szegény gabona, amit gyümölcsökkel kombinálva laktató, egészséges reggelit kapunk. (a zab tápérték adatai)
Variációk
A legegyszerűbb, minden évszakban elérhető zabkása az almás zabkása. Almából édesebb, savanykásabb fajták is kaphatóak. Keresd meg a kedvenc fajtáid! Fűszerezés nélkül is megállja a helyét, de az alma nagy barátja az őrölt fahéj.
Kedvenc kombinációink még a diós gyümölcsös, a kakaós meggyes és a fahéjas banános! ....és ha egy kis extra kulináris élményre vágysz, a még forró, natúr zabkásába keverj egy kis kanál vajat is! Tyrion így szereti a zabkásáját (Trónok harca)! :)))
További zabpehely receptek
Próbáld ki a többi egyszerű, gyors zabpehely receptünket is: házi https://koecceru.hu/receptek/hazi-muzliszelet">müzliszelet, zabkeksz, zabtej.
- Facebook Like
- Share on Facebook
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!
Felhasználók fotói
