A tökéletes madártej készítése – villámgyorsan

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » A tökéletes madártej készítése – villámgyorsan

Alapanyag kategória: tej, tojás

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéhez adagold a porcukor 1/3-d részét, a sárgájához a porcukor 2/3-át(a 4 adagosnál ez 2 evőkanállal a fehérjéhez és 4 evőkanállal a sárgájához)

A sárgájához még add hozzá a vaníliás cukrot is, lisztet is. A liszt a sárgája sűrítése miatt szükséges.

2. lépés

Tedd fel egy nagyobb lábasban a tejet a tűzre, s amíg melegszik, addig géppel keverd ki simára a sárgáját. Egy kicsit világosabbá is válik a jól kikevert sárgája.

A kikevert sárgájához adagolj kanalanként a melegedő tejből és keverd el vele. Ezzel elérjük, hogy felhiguljon a sárgája még mielőtt a tejhez adjuk, így amikor beleborítod – borítsd is a tejhez – a sárgáját, akkor szép homogén színű és állagú lesz a tej.

Főzd majdnem forrásig, zárd le alatta a tüzet.

3. lépés

Verd fel géppel keményre a tojásfehérjét, rakd egy mikróba beférő jénai tálba.

1,5 perc alatt megfő a hab, már csak szét kell adagolni a tálkákba, egy evőkanál segítéségével. A még jó meleg sárgás tejet egyszerűen rámerem,

jóétvágyat hozzá :-) …hűtve a legfinomabb

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 l tej
  • 8 darab tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
A tökéletes madártej készítése – villámgyorsan
A tökéletes madártej készítése – villámgyorsan

Gyors madártej, mindig is ez volt az álmom. Na nem a fogyasztás gyorsaságáról álmodoztam, hiszen annak sosem voltam híján :-) elkészíteni gyorsan, hogy minél többször asztalra kerülhessen. Ez a recept most ilyen.

Nem mástól, mint a hab kifőzésétől nyúlt mindig is olyan hosszúra a madártej készítése, hogy e miatt aztán ritkán álltam neki, maradt a vágyakozás akár csak egy adag madártejért is. Amikor megpillantottam valahol ezt a gyors elkészítést, muszály volt kipróbálni is.

Azóta nincs megállás: legyen egy jó adag tojás – fejenként 2 db -, kb 30 perc az elkészítésére. Ezzel a gyors madártej recepttel megspórolhatjuk a habfőzés idejét, s mindösszesen kb 5 perc alatt már az adagokon van a hamisítatlan madártej hab :-)

Laktózmentes tejjel készítem újabban, mióta a családban laktózérzékeny tag is van, de aki nem laktózérzékeny, annak is ugyan olyan finom a laktózmentes tejjel készített gyors madártej is, mintha normál tejjel készítenéd, vágj bele bátran, Te sem fogod megbánni!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top