A tökéletes madártej készítése – villámgyorsan

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » A tökéletes madártej készítése – villámgyorsan

Alapanyag kategória: tej, tojás

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Válaszd szét a tojásokat, a fehérjéhez adagold a porcukor 1/3-d részét, a sárgájához a porcukor 2/3-át(a 4 adagosnál ez 2 evőkanállal a fehérjéhez és 4 evőkanállal a sárgájához)

A sárgájához még add hozzá a vaníliás cukrot is, lisztet is. A liszt a sárgája sűrítése miatt szükséges.

2. lépés

Tedd fel egy nagyobb lábasban a tejet a tűzre, s amíg melegszik, addig géppel keverd ki simára a sárgáját. Egy kicsit világosabbá is válik a jól kikevert sárgája.

A kikevert sárgájához adagolj kanalanként a melegedő tejből és keverd el vele. Ezzel elérjük, hogy felhiguljon a sárgája még mielőtt a tejhez adjuk, így amikor beleborítod – borítsd is a tejhez – a sárgáját, akkor szép homogén színű és állagú lesz a tej.

Főzd majdnem forrásig, zárd le alatta a tüzet.

3. lépés

Verd fel géppel keményre a tojásfehérjét, rakd egy mikróba beférő jénai tálba.

1,5 perc alatt megfő a hab, már csak szét kell adagolni a tálkákba, egy evőkanál segítéségével. A még jó meleg sárgás tejet egyszerűen rámerem,

jóétvágyat hozzá :-) …hűtve a legfinomabb

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 l tej
  • 8 darab tojás
  • 6 evőkanál porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál finomliszt
A tökéletes madártej készítése – villámgyorsan
A tökéletes madártej készítése – villámgyorsan

Gyors madártej, mindig is ez volt az álmom. Na nem a fogyasztás gyorsaságáról álmodoztam, hiszen annak sosem voltam híján :-) elkészíteni gyorsan, hogy minél többször asztalra kerülhessen. Ez a recept most ilyen.

Nem mástól, mint a hab kifőzésétől nyúlt mindig is olyan hosszúra a madártej készítése, hogy e miatt aztán ritkán álltam neki, maradt a vágyakozás akár csak egy adag madártejért is. Amikor megpillantottam valahol ezt a gyors elkészítést, muszály volt kipróbálni is.

Azóta nincs megállás: legyen egy jó adag tojás – fejenként 2 db -, kb 30 perc az elkészítésére. Ezzel a gyors madártej recepttel megspórolhatjuk a habfőzés idejét, s mindösszesen kb 5 perc alatt már az adagokon van a hamisítatlan madártej hab :-)

Laktózmentes tejjel készítem újabban, mióta a családban laktózérzékeny tag is van, de aki nem laktózérzékeny, annak is ugyan olyan finom a laktózmentes tejjel készített gyors madártej is, mintha normál tejjel készítenéd, vágj bele bátran, Te sem fogod megbánni!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top