Sárgaborsó főzelék

Nem lett megadva alapanyag, nézd meg lejjebb a hozzávalókat

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A felezett bors ót – sárgaborsót – áztasd be hideg vízbe egy éjszakára. Ha meg tudod tenni, akkor párszor öntsd le róla a vizet és tisztával öntsd fel úgy, hogy jócskán ellepje.

2. lépés

Az olajon párold meg az apróra vágott vöröshagymát, majd tedd rá az apróra vágott fokhagymát is.

3. lépés

A hagymákra rakd a megáztatott sárgaborsót, majd öntsd fel vízzel.

Sózd meg és főzd amíg teljesen megpuhul a sárgaborsó. Menet közben gyakran keverd, könnyen leragad a lábas aljára, ha nem kevered elég sűrűn, akkor le is éghet.

4. lépés

Időnként szükség lehet a víz pótlására is, de a végén hagyd addig elpárologni a vizet, hogy besűrűsödjön, ne kelljen süríteni.

Mixerrel pépesítheted is, jóétvágyat hozzá!

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 25 dkg sárgaborsó
  • 0.5 darab vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál étolaj
Sárgaborsó főzelék
Sárgaborsó főzelék

A sárgaborsót a sárgaborsó főzelékhez bármikor, télen-nyáron, megtalálod az üzletek polcán. Ez egy rántás nélküli recept, ráadásul tejmentes, így sokféle diétába is könnyen beilleszthető!

A változatossághoz és az ételek beltartalma miatt is jó ha időnként beiktatsz egy-egy száraz főzeléket. A száraz borsó áztatása elkerülhetetlen, de roppant egyszerű: tálba vele + víz, amíg ellepi. Ha áztatás nélkül szeretnéd készíteni, sárgaborsó konzervből indulj ki.

Legutóbb natúr csirkemell mellé készült. Amíg főtt a sárgaborsó, addig elkészült a csirkemell is. Sokan viszont kolbász karikákkal vagy füstölt hússal tálalják. Fasírt, füstölt oldalas és pörkölt kitűnő kiegészítője, körete is.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Kiknek való a vendéglátás?

2024. december 29.|

Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]

Go to Top