Chia puding

Alapanyag kategória: chia mag, fahéj, gyümölcs, méz, tej

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

1 dl tejet felmelegítek és ebben elkeverem a mézet.

2. lépés

Egy tálba öntöm az összes hozzávalót a tejben feloldott mézzel együtt. Összekeverem őket, majd kimérem 4 kis tálba.

3. lépés

A tálakat a hűtőbe teszem, és a puding 2 óra alatt eléri a kívánt állagot. Ha kicsit előbb szeretnél torkoskodni, hagyd elő a tálkákat a pulton, és időnként keverd meg. Így akár fél óra alatt is előáll a finom desszert!

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 10 dkg chia mag
  • 0.5 l tej
  • 1 evőkanál méz
  • 1 teáskanál fahéj
  • ízlés szerint gyümölcs (én epret és málnát használtam)
Chia puding
Chia puding

A chia puding vagy chia mag puding egy bűntudat mentes, finom desszert, ideális vizsgaidőszakra és egyéb krízishelyzetekre! :)

Alapanyaga a chia mag, amely rostokban és fehérjékben igen gazdag, és magas a kalcium tartalma! A legújabb kutatások szerint a chia mag hatásai közé tartozik többek között az éhségérzet csökkentése. Diétába beépítve hozzájárul a súlyvesztéshez, elősegíti a fogyást! Bájos tulajdonsága, hogy nedvességgel gyorsan meg tudja magát szívni, így könnyen juthatunk hozzá egy egészséges desszerthez. Ráadásul még jól is lehet vele lakni!

A chia mag ára nem túl alacsony, viszont nem sok kell belőle egy adaghoz. Népszerűsége folytán bioboltokban, drogáriákban és a nagyobb áruházakban már mindenfelé kapható.

Forrás: Chia mag hatása

 

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top