Recept kategória: egyszerű sütik, sütemény, vegetáriánus receptek
Alapanyag kategória: babapiskóta, cukor, fekete kávé, kakaó, kávé, mascarpone, pudingpor, rum, tej
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
4 dl tejet felrakunk a tűzhelyre melegedni. Míg a tej melegszik, a 2 zacskó tiramisu ízű pudingport elkeverjük a 3 evőkanál kristálycukorral, majd hozzáöntünk 2 dl hideg tejet, és csomómentesre keverjük. A pudingport hozzáöntjük a meleg tejhez, és a folyamatos keverés mellett pudingot főzünk belőle. Ha készen van, félrerakjuk hűlni.
2. lépés
Lefőzünk 1,5 dl espresso kávét (porból is elkészíthető) és elkeverjük 1 dl hideg tejjel és a rummal.
3. lépés
Ha kihűlt a puding, összekeverjük a mascarponéval, úgy, hogy egynemű legyen az állaga.
4. lépés
A babapiskóták felét belemárjuk a tejeskávéba. (Ne áztassuk el! Mivel száraz, nagyon könnyen szívja magába a folyadékot, így elég csak egy pillanatra belemártani először az egyik, majd a másik oldalával.) A tejeskávéba mártott babapiskótákat egymás mellé helyezzük egy üveg tálba.
5. lépés
A babapiskóták tetejére kenjük a pudingos mascarpone felét, majd erre szitálunk 1 ek cukrozatlan kakaóport.
6. lépés
Erre jön a babapiskóták másik fele, amelyeket szintén tejeskávéba mártogatunk, és rá még egy réteg puding valamint kakaó.
7. lépés
Az így elkészült sütemény lefedve egy éjszakára (de legalább 3-4 órára) hűtőszekrénybe tesszük. A babapiskóta ezalatt megpuhul és a sütemény összeáll.
8. lépés
Jó étvágyat!
Hozzávalók
- 80 g tiramisu ízű puding por
- 200 g babapiskóta
- 3 evőkanál cukor
- 2 dl fekete kávé
- 7 dl tej
- 250 g mascarpone
- 1 evőkanál rum (elhagyható)
- 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor

Gyors, egyszerűen elkészíthető, sütés nélküli tiramisu recept, ami alapján egy szuper tojás nélküli mascarponés sütit készíthetsz. Azoknak a kávé imádóknak ajánljuk, akik ódzkodnak a nyers tojás fogyasztásától, vagy tojás allergiájuk van.
Ha mascarponés receptet keresel, jó helyen jársz: ez egy mascarpone krémmel készülő, eredeti tiramisu recept. Egy jól ismert változata a hamis tiramisu: mascarpone krém helyett tejföl kerül bele. Legalább olyan finom és egyszerűen készíthető, mint az igazi tiramisu, de olcsóbban kihozható!
Rumos, kávés ízvilága, puha állaga teszi népszerű süteménnyé. Kevés munkát igényel, de az ízek összeéréséhez, a piskóta megpuhulásához kell pár óra állásidő, mielőtt tálalni tudnád!
Az igazi tiramisu tojással készül. Ha ilyen receptet keresel, ezt az eredeti, olasz tiramisut ajánlom!
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]