Tiramisu tojás nélkül

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

4 dl tejet felrakunk a tűzhelyre melegedni. Míg a tej melegszik, a 2 zacskó tiramisu ízű pudingport elkeverjük a 3 evőkanál kristálycukorral, majd hozzáöntünk 2 dl hideg tejet, és csomómentesre keverjük. A pudingport hozzáöntjük a meleg tejhez, és a folyamatos keverés mellett pudingot főzünk belőle. Ha készen van, félrerakjuk hűlni.

2. lépés

Lefőzünk 1,5 dl espresso kávét (porból is elkészíthető)  és elkeverjük 1 dl hideg tejjel és a rummal.

3. lépés

Ha kihűlt a puding, összekeverjük a mascarponéval, úgy, hogy egynemű legyen az állaga.

4. lépés

A babapiskóták felét belemárjuk a tejeskávéba. (Ne áztassuk el! Mivel száraz, nagyon könnyen szívja magába a folyadékot, így elég csak egy pillanatra belemártani először az egyik, majd a másik oldalával.) A tejeskávéba mártott babapiskótákat egymás mellé helyezzük egy üveg tálba.

5. lépés

A babapiskóták tetejére kenjük a pudingos mascarpone felét, majd erre szitálunk 1 ek cukrozatlan kakaóport.

6. lépés

Erre jön a babapiskóták másik fele, amelyeket szintén tejeskávéba mártogatunk, és rá még egy réteg puding valamint kakaó.

7. lépés

Az így elkészült sütemény lefedve egy éjszakára (de legalább 3-4 órára) hűtőszekrénybe tesszük. A babapiskóta ezalatt megpuhul és a sütemény összeáll.

8. lépés

Jó étvágyat!

Hozzávalók

8 adaghoz

  • 80 g tiramisu ízű puding por
  • 200 g babapiskóta
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 dl fekete kávé
  • 7 dl tej
  • 250 g mascarpone
  • 1 evőkanál rum (elhagyható)
  • 2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
Tiramisu tojás nélkül
Tiramisu tojás nélkül

Gyors, egyszerűen elkészíthető, sütés nélküli tiramisu recept, ami alapján egy szuper tojás nélküli mascarponés sütit készíthetsz. Azoknak a kávé imádóknak ajánljuk, akik ódzkodnak a nyers tojás fogyasztásától, vagy tojás allergiájuk van.

Ha mascarponés receptet keresel, jó helyen jársz: ez egy mascarpone krémmel készülő, eredeti tiramisu recept. Egy jól ismert változata a hamis tiramisu: mascarpone krém helyett tejföl kerül bele. Legalább olyan finom és egyszerűen készíthető, mint az igazi tiramisu, de olcsóbban kihozható!

Rumos, kávés ízvilága, puha állaga teszi népszerű süteménnyé. Kevés munkát igényel, de az ízek összeéréséhez, a piskóta megpuhulásához kell pár óra állásidő, mielőtt tálalni tudnád!

Az igazi tiramisu tojással készül. Ha ilyen receptet keresel, ezt az eredeti, olasz tiramisut ajánlom!

 

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top