Recept kategória: Ebéd ötletek, gluténmentes receptek, köret, olcsó ételek, vegán, vegetáriánus receptek
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A burgonyákat alaposan mosd meg. Ha kertből származik és földes, szivaccsal vagy kefével tiszítsd meg!
Szúrkáld meg mindegyiket egy villával, néhány helyen. Ez azért kell, hogy sülés közben a gőzök és gázok el tudjanak belőle távozni.
2. lépés
Egy-, a mikróba beférő tálba vagy jénai tetőre tegyél konyhai törlőpapírt, 2-3 rétegben. Erre rakd rá a krumplikat!
A papírral takard be, így a papírral be lesz bugyolálva a krumpli. Ez arra jó, hogy a papír felszívja a burgonyából távozó nedvességet.
3. lépés
Tedd be a mikróhullámú sütőbe! A legnagyobb fokozaton indítsd, állíts be 15 percet hozzá.
Az idő letelte után vedd ki és ellenőrizd, hogy keresztül át megpuhult-e a krumpli. Ha úgy találod, hogy nem megy bele könnyen a próbához használt hústű vagy villa, akkor tedd vissza még 5-10 percre. A pucolással várj némi ideig, kb 10 perc, nagyon forró tud lenni. Szúrd villára és úgy szabadítsd meg a héjától a kész sült krumplit. Szeletelve tálalhatod, de az sem rossz, ha mindenki a tányérján pucolja meg, amit kivesz.
Hozzávalók
- 6 darab burgonya

Mikróban sült krumpli – gyorsítsd fel az egyszerűnek tűnő krumplikészítést is! A sült krumpli hagyományos módon sütőben sül, vagy vízben fő meg, ezekhez viszont sok idő kell. Ha mikróban sütöd, ráadásul héjában, akkor gyorsabban kapsz egy igazán finom köretet!
Sült krumplit mikróban?
15-20 perc elég, hogy tökéletesen megpuhuljon, s aztán már csak le kell szedni a héját. Nem kell hozzá semmi extra, a legnagyobb mikró fokozaton, grill és hőlégkeverés nélkül készül.
A burgonyától függ mennyi idő kell a puhulásához, de max 20-25 perc eddig még mindig elég volt: beteszem 15 percre és egy ellenőrzést követően esetleg még megforgatom őket és visszateszem 5-10 percre. A legtöbb esetben a 15 perc elég hozzá, ez a krumplik méretétől is függ.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Redőny és tetőablakok
Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. […]
A kendermagolaj megjelenik a konyhákban
A kendermag egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy a konyhában is felhasználhatjuk. Az egészségtudatos étkezésnek köszönhetően a kender tápanyagforrásként is megjelenik a köztudatban, főleg, a vegetáriánus konyhákban, ahol az egyik legnagyobb problémát a növényi alapú fehérjeforrás [...]
Tetőablak a konyhában
A tetőtéri konyhaablakok nagyon fontos funkciót látnak el, épp ezért kiválasztásukat nem árt alaposan megfontolni. A konyha a családi élet egyik fontos helyszíne, a közös étkezések, főzések, beszélgetések terepe. […]