Mikróban sült krumpli

Alapanyag kategória: burgonya, krumpli

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A burgonyákat alaposan mosd meg. Ha kertből származik és földes, szivaccsal vagy kefével tiszítsd meg!

Szúrkáld meg mindegyiket egy villával, néhány helyen. Ez azért kell, hogy sülés közben a gőzök és gázok el tudjanak belőle távozni.

2. lépés

Egy-, a mikróba beférő tálba vagy jénai tetőre tegyél konyhai törlőpapírt, 2-3 rétegben. Erre rakd rá a krumplikat!

A papírral takard be, így a papírral be lesz bugyolálva a krumpli. Ez arra jó, hogy a papír felszívja a burgonyából távozó nedvességet.

3. lépés

Tedd be a mikróhullámú sütőbe! A legnagyobb fokozaton indítsd, állíts be 15 percet hozzá.

Az idő letelte után vedd ki és ellenőrizd, hogy keresztül át megpuhult-e a krumpli. Ha úgy találod, hogy nem megy bele könnyen a próbához használt hústű vagy villa, akkor tedd vissza még 5-10 percre. A pucolással várj némi ideig, kb 10 perc, nagyon forró tud lenni. Szúrd villára és úgy szabadítsd meg a héjától a kész sült krumplit. Szeletelve tálalhatod, de az sem rossz, ha mindenki a tányérján pucolja meg, amit kivesz.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 6 darab burgonya
Mikróban sült krumpli
Mikróban sült krumpli

Mikróban sült krumpli – gyorsítsd fel az egyszerűnek tűnő krumplikészítést is! A sült krumpli hagyományos módon sütőben sül, vagy vízben fő meg, ezekhez viszont sok idő kell. Ha mikróban sütöd,  ráadásul héjában, akkor gyorsabban kapsz egy igazán finom köretet!

Sült krumplit mikróban?

15-20 perc elég, hogy tökéletesen megpuhuljon, s aztán már csak le kell szedni a héját.  Nem kell hozzá semmi extra, a legnagyobb mikró fokozaton, grill és hőlégkeverés nélkül készül.

A burgonyától függ mennyi idő kell a puhulásához, de max 20-25 perc eddig még mindig elég volt: beteszem 15 percre és egy ellenőrzést követően esetleg még megforgatom őket és visszateszem 5-10 percre. A legtöbb esetben a 15 perc elég hozzá, ez a krumplik méretétől is függ.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A legjobb pizza otthon készül: ezeket a feltéteket válaszd, ha biztos sikert szeretnél

2022. június 20.|

Feltét-kisokos pizzákhoz. A pizza egy megunhatatlan étel. Köszönheti ezt leginkább annak, hogy rengetegféleképpen elkészíthetjük. Valaki a visszafogott változatokat szereti, minél kevesebb feltéttel, mások az olaszos ízek helyett inkább a magyaros változatot kedvelik, valaki rengeteg hússal, [...]

Desszertjeivel segíti a gyerekeket a nemzetközileg elismert magyar cukrász

2022. június 17.|

4000 darab édességgel várják ingyen a kicsiket. A koronavírus-járvány, és az orosz-ukrán konfliktus beárnyékolja a mindennapjainkat. Kevesebb idő jut egymásra, és kevesebb idő jut azokra az emberekre, akik törődést érdemelnek, például a hátrányos helyzetű gyermekek. [...]

Go to Top