Rántott hal, rántott ponty

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Rántott hal, rántott ponty

Alapanyag kategória: ponty, tojás, zsemlemorzsa

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Tedd fel az olajat melegedni a sütéshez! Mire bepanírozod a ponty patkókat – azaz előkészíted a sütéshez -, már eléggé forró lesz.

Verd fel a tojásokat egy csipetnyi sóval, egy dl-nyi tejet is önthetsz hozzá! A tejtől szebb lesz a rántott színe is.

2. lépés

Sózd be a ponty patkókat és hagyd így, amíg a panírozáshoz előkészíted, alkalmas tányérokon: a lisztet, a zsemlemorzsát és egy mélytányérban a tojásokat.

3. lépés

Panírozás(klasszikusan, semmi extra):

4. lépés

Ha már érezni az olaj szagát, vagy a belepottyantott zsemlemorzsa sisteregve forog benne, akkor kezdheted a sütést.

5. lépés

Kb 5-10 perc, fordítsd meg, mindkét oldalán süsd szép pirosra a szeleteket. Konyhai törlőpapírral azonnal töröld meg, szivasd fel vele az olaj maradékokat.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 4 szelet ponty
  • 2 darab tojás
  • 3 dl finomliszt
  • 3 dl zsemlemorzsa
  • ízlés szerint só
  • 1 l olaj a sütéshez
Rántott hal, rántott ponty
Rántott hal, rántott ponty

Rántott hal, rántott ponty nélkül elképzelhetetlen a karácsony, de várni sem bírunk, annyira szeretjük. Többször is készül évente nálunk: az illata és frissen sült íze utolérhetetlen.

Ne hagyd ki Te sem az ünnepi fogások közül, ám ha csak úgy megennéd se hagyd magadat lebeszélni róla.

Vásárold meg hozzá a halat amikor futja időből a pucolásra és az azonnali elkészítésre is. Így a legfinomabb. Karácsonykor persze a fagyasztó a barátod, hidd el, így is nagy sikere lesz.

Az elkészítési idő 4 szelet hallal nagyon kevés, de mivel itt főleg a panírozásra kell a legtöbb idő, ha több szeletet szándékozol készíteni, akkor több elkészítési idővel is kell számolnod.

Kínálhatsz hozzá tartármártást, sajtszószt, a friss saláta nem maradjon el mellőle. Persze gyerekkoromban még a csalamádéval vagy a feketeretek salátával ettük. Ez utóbbiak azért is jók, mert szinte egész évben hozzá lehet jutni vagy az alapanyagohoz, vagy magához a csalamádéhoz, pl piacon, ha nem lapulna a spájzodban egy üveggel :-)

A recept fotóján, még ha nem is annyira szembetűnő, burgonyapürével tálaltam, hozzá ‘bolero’ saláta keverékkel. …a cékla csíkocskáktól boleró, még az is imádja, aki a céklát nem eszi meg.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top