Magyaros tepsis krumpli

Alapanyag kategória: Bors, krumpli, olaj, pirospaprika, rozmaring, , szezámmag

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Pucold meg a krumplit és vágd hasábokra! Rakd egy hőálló tálba vagy tepsibe.

2. lépés

Locsold meg a zöldfűszeres olajjal – ennek hiányában  – olajjal, keverd össze a krumplival, legyenek jó olajosak.

Szórd meg a sóval, frissen őrőlt négyszínű borssal, pirospaprikával – ismét keverd alaposan össze. Szórd rá a rozmaring levelet is és a szezámmag is mehet rá.

Alapos keverés után mehet a sütőbe.

3. lépés

Sütés erős lángon, kb 40 perc után érdemes átkeverni egyszer, de ha nagyon szereted ropogósan, akkor újabb 10 perc után ismét átkeverheted. 10 perc további sütés kell hogy ismét ropogós legyen a teteje. Így a sütés kb 1 órát vesz igénybe, de közben haladhatsz mással is a konyhában.

Hozzávalók

6 adaghoz

  • 1.8 kg krumpli
  • 4 evőkanál zöldfűszeres olaj
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál színes őrölt bors
  • 1 evőkanál rozmaring levél
  • 1 evőkanál szezámmag
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
Magyaros tepsis krumpli
Magyaros tepsis krumpli

Magyaros a tepsis krumpli, a szép színét a pirospaprikától – fűszerpaprikától – kapta, a zöldfűszeres olajtól pikáns ízét kapta. Széle ropogósra sült, megpirult rajta a szezámmag is, bár legközelebb előre megpirítva fogom rátenni, ahogy azt a pirított szezámmag receptben is leírtam.

Valami különlegeset, valami nagyon finomat akartam: volt hozzá zöldfűszeres olajam – ha neked éppen most nincs, nem késő összeállítani! Sima étolajjal is pótolhatod, de használhatsz hozzá füstölt szalonnát is. A krumplira rápirult rozmaringot semmi sem pótolhatja, annak ellenére hogy az olajban is benne van az íze. 

Próbáld csak ki! fontos figyelmeztetés: sokat készíts, mert egyetlen hibája, hogy nem áll el, azaz erősen és gyorsan fogy :-)

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top