Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Tonhalas tészta

Tonhalas tészta

Ezt a tonhalas tésztát nagyböjt egyik pénteki napjára készítettem el. Tökéletes választás húsétel helyett. De akkor is ezt készítsd, ha egy könnyű de tuti finom tésztára vágysz!

2 adag
Hozzávalók: 
1
darab
tonhalkonzerv
2
dl
főzőtejszín (20℅-os)
1
gerezd
fokhagyma
20
dkg
spagetti
ízlés szerint
halfűszer
ízlés szerint
olívaolaj
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A csomagoláson feltüntetettnek megfelelően megfőzzük a tésztát.

2. lépés

Amíg a tészta megfő, elkészítjük a feltétet: egy mélyebb serpenyőben, olívaoljon megpirítjuk picit a tonhalat, majd ráöntjük a tejszínt. Ízlés szerinti mennyiségű halfűszerrel ízesítjük és belereszeljük a fokhagymát. Pár percig hagyjuk főni, de vigyázzunk, hogy a tejszín ne főjjön el.

3. lépés

A megfőtt tésztát összeforgatjuk a halas feltéttel és már tálalhatjuk is!


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)