Hummus (humusz, csicseriborsó krém)

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Hummus (humusz, csicseriborsó krém)

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük és krémesre turmixoljuk.

Hozzávalók

8 adaghoz

  • 1 darab csicsriborsó konzerv (800 g)
  • 3 evőkanál oliva olaj
  • 1 gerezd fokhagyma (nagyobb)
  • 3 evőkanál tahini szósz
  • 3 teáskanál római kömény
  • ízlés szerint só
  • 5 csepp citromlé
  • 3 evőkanál víz
Hummus (humusz, csicseriborsó krém)
Hummus (humusz, csicseriborsó krém)

Véleményem szerint a hummus (humusz, avagy csicseriborsó krém) a legfinomabb étel, amit egy török étteremben csak kínálhatnak. Ha otthon elkészíted ezt a receptet, tökéletes kenyérrel mint szendvicskrém, de eheted tortilla lapokkal vagy akár csak szimplán zöldségekkel is. Én önmagában is képes vagyok bármennyit megenni belőle!

Gyors, könnyű vendégváró recept is egyben. Az elkészítése egyszerű, csak az alapanyagok közül a csicseriborsó konzerv és a tahini szósz (szezámpüré) beszerzése igényel némi erőfeszítést. Ezekből azonban raktárkészletet lehet építeni! :) Ha csicseriborsóból csak szárítottat sikerült venni, azt pár órára áztasd be, mielőtt nekiállsz a receptnek. A csicseriborsó gazdag rostokban, fehérjében és ásványi anyagokban. Kiemelkedően nagy a vas és folsav tartalma. Vitaminok tartalma még megfőzve is magas marad! A vegán, vegetáriánus étkezés egyik kedvelt alapanyaga.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top