Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Hummus (humusz, csicseriborsó krém)

Hummus (humusz, csicseriborsó krém)

Véleményem szerint a hummus (humusz, avagy csicseriborsó krém) a legfinomabb étel, amit egy török étteremben csak kínálhatnak. Ha otthon elkészíted ezt a receptet, tökéletes kenyérrel mint szendvicskrém, de eheted tortilla lapokkal vagy akár csak szimplán zöldségekkel is. Én önmagában is képes vagyok bármennyit megenni belőle!

Gyors, könnyű vendégváró recept is egyben. Az elkészítése egyszerű, csak az alapanyagok közül a csicseriborsó konzerv és a tahini szósz (szezámpüré) beszerzése igényel némi erőfeszítést. Ezekből azonban raktárkészletet lehet építeni! :) Ha csicseriborsóból csak szárítottat sikerült venni, azt pár órára áztasd be, mielőtt nekiállsz a receptnek. A csicseriborsó gazdag rostokban, fehérjében és ásványi anyagokban. Kiemelkedően nagy a vas és folsav tartalma. Vitaminok tartalma még megfőzve is magas marad! A vegán, vegetáriánus étkezés egyik kedvelt alapanyaga.

8 adag
Hozzávalók: 
1
darab
csicsriborsó konzerv (800 g)
3
evőkanál
oliva olaj
1
gerezd
fokhagyma (nagyobb)
3
evőkanál
tahini szósz
3
teáskanál
római kömény
ízlés szerint
5
csepp
citromlé
3
evőkanál
víz
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Az összes hozzávalót aprítógépbe tesszük és krémesre turmixoljuk.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)