víz

Levendula szirup

Levendula szirup - készíts házi levendula szirupot és vidd ennek a csodás növénynek az ízét-illatát szörpbe, lekvárba, dzsembe, fagyira, sütire, sütibe, fánkra, császármorzsára, ...minden édes jellegű étel és ital remekül átveszi az aromáját!

Körtebefőtt 2017

Körtebefőttként olyan fajta is eltehető befőttes üvegben, amelyik egyébként pincében sem áll el télre hosszabb időre. Fontos, hogy a körtének már finom legyen az íze, de a húsa még legyen kemény/roppanós!

pizzás csiga

A pizzás csiga tulajdonképpen a pizza úti változata :P A margherita verziót készítettem el, ami nem más, mint paradicsomszósz, bazsalikom és mozzarella sajt. A tészta hozzávalókat csak egybe kell önteni, összegyúrni, rácsapkodni a feltéteket és már mehet is a sütőbe. Variáld a feltéteket ízlésed szerint!

Sonkás kiflik - kenyérsütőgéppel készítve

A sonkás kiflik kevés munkával, de azért idő bővében készíthetőek el kenyérstütőgép segítségével. Kb 10 perc kell ahhoz, hogy bekészítsük a tésztához az alapanyagokat a kenyérsütőgépbe. A gép megdagasztja és keleszti, kb 1 óra alatt.  A megkelt tésztát ki kell nyújtani és feldarabolni, tölteni.

Kenyérsütőgéppel készült bagettek, kiflik

Kenyérsütőgéppel sütöm a családom kenyerét már évek óta. Ha későn eszmélek rá, hogy a következő evéshez már nincs kenyér, akkor jöhet a bagett, kifli, zsemle, ...időben némileg gyorsabban elkészülhet, mint a kenyér, de egy kicsit kell vele többet dolgozni.

Zabpelyhes kenyér - kenyérsütőgéppel

Zabpehely került a kenyérbe, az alapvető összetevők mellé, azokat kiegészítve, helyettesítve új ízzel és élménnyel.

Pikáns túrótorta

Ez a pikáns túrótorta egy sütés nélküli torta, ami névnapra készült. Kb annyi instrukciót kapt hozzá, hogy könnyű, túrós és citromos legyen.

Házi gyümölcslé

A bolti, jól megcukrozott, és sűrítményből készült gyümölcslevek helyett pár perc alatt minimum ugyanolyan finom készíthető otthon is, friss gyümölcsből, vagy friss és mirelit keverékéből!

Narancslikőr

A méltán népszerű francia narancslikőr, a Cointreau otthon könnyedén elkászíthető változata. Ezt a likőrt akár önmagában, aperitifként is kínálhatod, nagyon kellemes citrusos íze mindenki számára megnyerő lesz.

Tortilla lap

A tortilla lap titka a sütésében rejlik. A lehető legnagyobb fokozatra kell kapcsolni. A sütéshez használt edénybe nem szabad se olajat, se egyebet tenni. Fél percen belül elkezd felpúposodni a tészta, majd a kis púpok is barnulásnak indulnak azonnal. A másik oldal talán még hamarabb megpirul. Ha ennél lassabban sütöd, akkor kiszárad.