Recept kategória: Egészséges, egyszerű sütik, gluténmentes receptek, ital, vegán, vegetáriánus receptek
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Öntsd rá a forró vizet a zabpehelyre.
2. lépés
Szórd bele a levendula virágát is (lehet száraz vagy friss levendula is, kb egy evőkanállal).
3. lépés
Keverd össze villámgyors mozdulatokkal és hagyd állni egy fél órát.
Ez alatt az idő alatt a zabpehely megduzzad, megszívja magát a vízzel, a levendula pedig hozzáadja az aromáját, illatát.
4. lépés
Az idő leteltével turmixold össze – nekem botmixerem van, az is megfelelő hozzá.
5. lépés
Szűrd le az elkészült italt és töltd üvegbe, poharakba, ha pedig van rá módod, akkor hűtsd be! Hűtőben pár napig is eláll, ha közben meg nem iszod :-) nálam még sosem állt el, elfogyott :-)
Langyosan is nagyon finom, de feltétlenül kóstold meg egyszer lehűtve is – nekem úgy ízlik a leginkább és levendula szüret idején egyébként is jobban esik a hűs ital!
Hozzávalók
- 3 evőkanál zabpehely
- 1 l forró víz
- 1 evőkanál levendula virág (szárított vagy friss)

Levendulás zabtej vagy zabtej levendula nélkül: így is úgy is finom, kőeccerű elkészíteni az alábbi recept alapján. Legutóbb a levendulát szedtem csokrokba szárításhoz, amikor ördögi ötletem támadt :-) az imádott zabtejet attól kezdve levendulával készítettem.
Az alább közzétett receptemet persze levendula nélkül is el lehet készíteni, különlegességet kapunk levendula nélkül is – egy finom és egészséges zabtejet. De levendulával mennyei ízekhez juttatjuk a vendégeinket, anyóst, barátot, de saját magunkat is megjutalmazhatjuk vele. Elkészítése roppant eccerű és könnyű, alig kell hozzá talán 5 perc és egy fél óra amíg áll és érlelődik a zabtej. Ez a várakozási idő éppen elég a tálaláshoz, egy gyors szendvics elkészítéséhez. …ha van levendula szirupod, azzal is ízesítheted, a levendula belefőzése helyett. Én tervezem más sziruppal is megkóstolni a natúr zabtejet
Gluténmentes zabtej házilag
A zabpehely elvileg gluténmentes termék, tehát ezzel a recepttel gluténmentes italt fogsz előállítani. Azonban a legtöbb zabpelyhet olyan gyárban csomagolják, ahol egyéb, glutén tartalmú gabonákat is. Így 100%-ban csak a kifejezetten gluténmentesnek minősített zabpelyhek lesznek gluténmentesek. Ez gyenge gluténérzékenység esetén nem kifejezetten számít, ám az erősen gluténérzékeny személyeknél ez a közös gyártási helyiségből adódó csekély mennyiség is gondot okozhat!
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]