Recept kategória: Ebéd ötletek, Húsételek, olasz tészta receptek, tészta, Vacsora ötletek
Alapanyag kategória: Bors, húsos szalonna, olaj, olívaolaj, reszelt sajt, Só, tészta, tojás
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Tegyél fel vizet főni a tésztának. Amíg a tészta fő, elkészítjük a carbonara szószt.
2. lépés
Egy másik lábasban egy evőkanál olívaolajon pirítsd ki a húsos szalonna zsírját. Egy kis tálban keverd össze villával a tojást és a reszelt sajtot. Sózd, borsozd meg picit.
3. lépés
A leszűrt tésztát öntsd a szalonnás lábasba és forgasd össze őket. Gyújtsd meg alatta ismét a gázt, forrósítsd össze a keveréket.
4. lépés
Zárd le a gázt, és UTÁNA öntsd hozzá a tojásos szószt. Keverd jól össze és kész!
Hozzávalók
- 2 darab tojás
- 200 g tészta (spagetti vagy penne)
- 100 g húsos szalonna
- 50 g reszelt sajt
- ízlés szerint só és bors
- 1 evőkanál olívaolaj

Az olasz carbonara tészta az egyik házilag is leggyorsabban elkészíthető olasz étel. Vigyázat: az eredeti recept szerint nem kell hozzá sem tejföl, sem tejszín! A lelke a húsos szalonna, a tojás és a sajt. Itt most ez a tejföl és tejszín nélküli, eredeti verzió olvasható. Azonban ez is készíthető olaszos hozzávalókból, vagy egyszerűbben, az itthon is könnyen megvásárolható sajtokból és szalonnából.
Leginkább spagetti tésztával szokás összekeverni a carbonara szószt vagy mártást, de a penne is jól megy hozzá.
Ínyenc vagy?
Mi elég megengedőek voltunk az összetevőket illetően. De eláruljuk: az igazi carbonara az úgynevezett guanciale húsos szalonnával készül, amely a sertés pofájából származik. Sajtként a pecorino, esetleg a parmezán megy hozzá. Szizi konyhájában megtalálod ezt az eredeti, igazi carbonara receptet.
Ha nem tudod, vagy nem akarod ezekkel készíteni, akkor az itthon fellelhető kemény sajtok, trappista, gouda vagy edámi is alkalmas carbonara készítéshez, illetve a boltokban kapható füstölt húsos szalonna. A képen látható carbonara is ezekből a “magyaros” hozzávalókból készült.
És mi lesz a fokhagymával?
A világ egyik legkeresettebb carbonra receptje szerint (BBC GoodFood) bizony fokhagyma is jár a carbonara-ba! Az olaszok szeme valószínűleg azért áll keresztbe ettől a megoldástól, mert a guanciale és a pecorino csodás ízorgiát alkot, és nem igényli az étel fokhagymát. Ha a kevésbé karakteres itthoni sajtokból, füstölt szalonnából készül a carbonara, akkor viszont jól megfér benne a fokhagyma is.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Friss felmérés: minden tizedik katás számláz csak magánszemélyeknek
A katások fele még nem tudja, mihez kezd szeptembertől. A katások több mint 90 százaléka számlázott korábban cégeknek is, így a kormány törvénymódosítása miatt adózási formát kell váltaniuk, ha meg szeretnék tartani az összes ügyfelüket, [...]
Potencianövelő ételek segítenek az életben
Az embereket már az ősidők óta foglalkoztatja a szexualitás, annak minél intenzívebb megélése. Már az ókorban is tudták, hogy bizonyos ételeket, fűszereket, italokat fogyasztva a potencia növekszik, a férfiak erekciója tartósabb, erősebb lesz. A nemi [...]
Ételek a még jobb testi élményekért
Vannak olyan ételek, olyan alapanyagok, melyek nagymértékben hozzájárulnak a nemi vágy kialakulásához, a potenciagondok enyhítéséhez. Amikor egy párkapcsolatban megjelennek a merevedési zavarok, a csökkent libidó, az mindig egy kényes téma a pár életében. […]