Alapanyag kategória: ketchup, kifli, majonéz, mustár, sajt, virsli

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Bekapcsoltjuk a sütőt 180 fokra, grill fokozatra. (Mikróval is grillezheted, ha grilles a mikród. Ez esetben természetesen nem kell előmelegíteni.)

2. lépés

A kifliket bevágjuk hosszában, középen, egyenes vonalban. Az így keletkezett rést egy picit tágíthajuk az ujjunkkal.

3. lépés

A kifliken ejtett bevágásba belenyomkodunk 1-1 virslit. Ha túl vastag lenne a kiflihez képest, akkor hosszában ketté vághatjuk a virslit és tehetünk a hot dogunkba fél virslit is.

4. lépés

Lereszeljük a trappista sajtot (vagy ha jobban szereted a Cheddart, goudát, edámit, akkor azt), majd a reszelt sajttal ízlés szerint megszórjuk a kiflit.

5. lépés

A mikró grill fokozatán vagy az előmelegített sütőben kb. 3-5 perc alatt (ízlés szerint) ropogósra sütjük a hot dogokat.

6. lépés

Az így elékészült hot dog tetéje nyomhatunk mustárt, ketchupot, majonézt vagy mindhármat!

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 2 darab egyenes kifli
  • 2 darab virsli
  • ízlés szerint sajt
  • ízlés szerint mustár/ketchup/majonéz
Hot dog
Hot dog

Hot dog – az amerikai hot dog legeccerűbb változata. Ezt akkor is el tudod készíteni, ha nem vagy konyhatündér :-) Fogj hozzá most!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top