Alapanyag kategória: ketchup, kifli, majonéz, mustár, sajt, virsli

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Bekapcsoltjuk a sütőt 180 fokra, grill fokozatra. (Mikróval is grillezheted, ha grilles a mikród. Ez esetben természetesen nem kell előmelegíteni.)

2. lépés

A kifliket bevágjuk hosszában, középen, egyenes vonalban. Az így keletkezett rést egy picit tágíthajuk az ujjunkkal.

3. lépés

A kifliken ejtett bevágásba belenyomkodunk 1-1 virslit. Ha túl vastag lenne a kiflihez képest, akkor hosszában ketté vághatjuk a virslit és tehetünk a hot dogunkba fél virslit is.

4. lépés

Lereszeljük a trappista sajtot (vagy ha jobban szereted a Cheddart, goudát, edámit, akkor azt), majd a reszelt sajttal ízlés szerint megszórjuk a kiflit.

5. lépés

A mikró grill fokozatán vagy az előmelegített sütőben kb. 3-5 perc alatt (ízlés szerint) ropogósra sütjük a hot dogokat.

6. lépés

Az így elékészült hot dog tetéje nyomhatunk mustárt, ketchupot, majonézt vagy mindhármat!

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 2 darab egyenes kifli
  • 2 darab virsli
  • ízlés szerint sajt
  • ízlés szerint mustár/ketchup/majonéz
Hot dog
Hot dog

Hot dog – az amerikai hot dog legeccerűbb változata. Ezt akkor is el tudod készíteni, ha nem vagy konyhatündér :-) Fogj hozzá most!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Redőny és tetőablakok

2023. január 2.|

Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. […]

A kendermagolaj megjelenik a konyhákban

2022. december 26.|

A kendermag egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy a konyhában is felhasználhatjuk. Az egészségtudatos étkezésnek köszönhetően a kender tápanyagforrásként is megjelenik a köztudatban, főleg, a vegetáriánus konyhákban, ahol az egyik legnagyobb problémát a növényi alapú fehérjeforrás [...]

Tetőablak a konyhában

2022. november 21.|

A tetőtéri konyhaablakok nagyon fontos funkciót látnak el, épp ezért kiválasztásukat nem árt alaposan megfontolni. A konyha a családi élet egyik fontos helyszíne, a közös étkezések, főzések, beszélgetések terepe. […]

Go to Top