Forró csoki készítése házilag

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Forró csoki készítése házilag

Recept kategória: gluténmentes receptek, ital, Uzsonna

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Önts kb. fél deci tejet egy kis lábasba és keverd el benne a fél kávéskanálnyi csokis pudingport. Öntsd a lábasba a maradék tejet és kis fokozaton kezdd el melegíteni.

2. lépés

Tördeld bele az étcsokit, cseppents bele egy csepp rum aromát és kevegetve forrald fel a forró csokit. Kész.

(Ha szeretnéd, tehetsz bele kevés édesítőt: mézet vagy cukrot, és esetleg egy kis fahéjat is hinthetsz a tetejére.)

Hozzávalók

1 adaghoz

  • 30 g étcsokoládé
  • 3 dl tej
  • 0.5 kávéskanál csokis pudingpor (keményítő)
  • 1 csepp rum aroma
  • ízlés szerint fahéj
Forró csoki készítése házilag
Forró csoki készítése házilag

Hűvös őszi estéken befészkeli magát az agyamba a forró csoki gondolata, sátrat ver és tavaszig ott marad. Így aztán néha muszáj engedelmeskedni neki és egy bögrényi csokis álommá változtatni a pillanatot.

Miért kéne ehhez kávézóba menni? Na és miért kéne előbb boltba rohanni forró csoki porért? Tej és étcsoki általában van itthon (nálad nincs??? Akkor muszáj beszerezni!!! :)). A tökéletes recepthez tartozik még egy kávéskanálnyi csokis pudingpor és egy csepp rum aroma. Már megyek is és összedobok egy adagot. :)

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Kiknek való a vendéglátás?

2024. december 29.|

Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]

Go to Top