Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Házi gyümölcslé

Házi gyümölcslé

A bolti, jól megcukrozott, és sűrítményből készült gyümölcslevek helyett pár perc alatt minimum ugyanolyan finom készíthető otthon is, friss gyümölcsből, vagy friss és mirelit keverékéből!

Sokféle kombinációban finom, ebben a receptben narancs, mandarin és mirelit bogyós gyümölcs szerepel. Ahhoz persze, hogy a boltihoz hasonló végeredményt kapj, kelleni fog pár kanál cukor/édesítő, de nem is baj, ha egyszer kipróbálod, mennyi cukorral tetszik a végeredmény. Az a helyzet, hogy általában sokkal több cukorral finom, mint amennyit az ember jó érzéssel beletenne... ekkor jön az arany középút megkeresése...

(Na meg a bolti agyoncukrozott verziókra való rácsodálkozás. Mert hiába írja a címke, hogy nincs hozzáadott cukor benne... persze, hogy nincs, ők csak felhigítják a cukorral tartósított sűrítményt. Vagy valami ilyesmi állhat a háttérben.)

Fontos, hogy a házi gyümölcslevet frissen, még a készítés napján igyátok meg, másnapra már nem olyan finom!

4 adag
Hozzávalók: 
1
kg
narancs és mandarin vegyesen
2
evőkanál
mirelit/friss bogyós gyümölcs
ízlés szerint
cukor/méz/édesítő
1
l
víz
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

 Hámozd meg a narancsot, mandarint, és tedd egy kancsóba. Add hozzá a bogyós gyümölcsöket, kb. 2 evőkanál cukrot (vagy ennek megfelelő mennyiségű más édesítőt) és a víz felét. Botmixerrel mixeld kb fél percig, az egyenletes állag eléréséig.

2. lépés

 Add hozzá a további fél liter vizet, édesítsd tovább ízlésed szerint, és szűrd át apró lyukú konyhai szűrőn (de, ha rusztikusabb verzió is belefér, ihatod szűrés nélkül!) Fogyaszd frissen! :)

Hasonló Eccerű receptek: 

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)