Házi gyümölcslé

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

 Hámozd meg a narancsot, mandarint, és tedd egy kancsóba. Add hozzá a bogyós gyümölcsöket, kb. 2 evőkanál cukrot (vagy ennek megfelelő mennyiségű más édesítőt) és a víz felét. Botmixerrel mixeld kb fél percig, az egyenletes állag eléréséig.

2. lépés

 Add hozzá a további fél liter vizet, édesítsd tovább ízlésed szerint, és szűrd át apró lyukú konyhai szűrőn (de, ha rusztikusabb verzió is belefér, ihatod szűrés nélkül!) Fogyaszd frissen! :)

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 kg narancs és mandarin vegyesen
  • 2 evőkanál mirelit/friss bogyós gyümölcs
  • ízlés szerint cukor/méz/édesítő
  • 1 l víz
Házi gyümölcslé
Házi gyümölcslé

A bolti, jól megcukrozott, és sűrítményből készült gyümölcslevek helyett pár perc alatt minimum ugyanolyan finom készíthető otthon is, friss gyümölcsből, vagy friss és mirelit keverékéből!

Sokféle kombinációban finom, ebben a receptben narancs, mandarin és mirelit bogyós gyümölcs szerepel. Ahhoz persze, hogy a boltihoz hasonló végeredményt kapj, kelleni fog pár kanál cukor/édesítő, de nem is baj, ha egyszer kipróbálod, mennyi cukorral tetszik a végeredmény. Az a helyzet, hogy általában sokkal több cukorral finom, mint amennyit az ember jó érzéssel beletenne… ekkor jön az arany középút megkeresése…

(Na meg a bolti agyoncukrozott verziókra való rácsodálkozás. Mert hiába írja a címke, hogy nincs hozzáadott cukor benne… persze, hogy nincs, ők csak felhigítják a cukorral tartósított sűrítményt. Vagy valami ilyesmi állhat a háttérben.)

Fontos, hogy a házi gyümölcslevet frissen, még a készítés napján igyátok meg, másnapra már nem olyan finom!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Kiknek való a vendéglátás?

2024. december 29.|

Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]

Go to Top