Brokkoli krémleves

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

 Vágd apróra a hagymát, és egy kanálnyi napraforgó olajon egy lábasban pirítsd meg (alacsony fokozaton). Miközben pirul, mosd meg a brokkolit, és vágd kisebb darabokra (a szárát is használhatod, de a külső fás, azaz kemény részeket vágd le róla). A répát is pucold meg, vágd apróra.

2. lépés

 Add a hagymához a brokkolit, répát, a leveskockát, sót, borsot, rizst és öntsd fel annyi vízzel, hogy majdnem ellepje a zöldségeket. Forrald fel a levest, vedd takarékra, és lefedve főzd 15 percig, majd húzd félre a tűzhelyről.

3. lépés

 Add hozzá a tejfölt a leveshez, esetleg egy kis petrezselymet és botmixerrel turmixold sűrű, egyenletes (nem darabos) péppé. Ha kész, önts annyi vizet a leveshez, hogy krémleves állagú legyen (ahogy te szereted a krémlevest :). Forrald fel újra, és kész.

4. lépés

 Merd tányérba, és kínálj hozzá reszelt sajtot, vagy natúr kukoricapelyhet, vagy levesgyöngyöt, vagy pirított mandulaforgácsot, vagy ropogós pirított hagymát, vagy a klasszikus pirított kenyérkockát, esetleg sajtos pirítóst (pl. kiflikarika serpenyőben pirítva, sajttal megszórva). Bármelyikkel finom! 

Hozzávalók

6 adaghoz

  • 1 vöröshagyma
  • 50 dkg brokkoli
  • 3 dkg sárgarépa
  • 1 dkg erőleves kocka
  • 1 teáskanál só
  • 1 késhegynyi őrölt bors
  • 1 dl rizs
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

Sokáig azt hittem, krémlevest főzni bonyolult és időigényes. Aztán pont az ellenkezője derült ki, szerencsére! Az pedig szinte mindegy, mi a fő komponens, ebben a receptben brokkoli lesz, és gluténmentes verzió. 

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top