Recept kategória: Ebéd ötletek, egytálételek, Húsételek, olcsó ételek, Vacsora ötletek
Alapanyag kategória: burgonya, fehér paprika, Fokhagyma, fűszerpaprika, kolbász, krumpli, paradicsom, Só, szafaládé, szalonna, virsli, vöröshagyma
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Vágd fel kockákra a meghámozott krumplit, felhasználásig öntsd fel vízzel.
A füstölt szalonnát apró kockákra vágd!
Vágd fel apróra a fej vöröshagymát, a paprikát, paradicsomot is, de ne keverd össze őket, mert külön-külön adagoljuk majd őket.
A szafaládéról (vagy kolbászról) távolítsd el a bőrt és vágd fel karikákra vagy fél karikákra! (A virslit karikázd fel.) A vastagsága kb fél cm vagy vékonyabb. Készítsd a tűzhely közelébe a feldarabolt hozzávalókat, jöhet a főzés!
2. lépés
A lábast feltéve tűzre, tedd először a felkockázott szalonnát – vagy egyéb zsiradékot. A szalonnából szépen ki kell sütni a zsiradékot, s mielőtt elkezdene füstölni, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát. Addig melegítjük kis lángon, amíg a hagyma üveges – azaz kissé áttetsző nem lesz.
3. lépés
Most adhatjuk hozzá a paprikát, amit jól összeforgatunk a hagymás szalonnán, s máris jöhet a paradicsom.
4. lépés
Amikor homogén már a paprikás-paradicsomos sűrítmény, akkor hozzáadjuk a szafaládét és kissé feljebb vesszük a lángot alatta. Jól átforgatjuk, s amint elkezd sisteregni, rászórjuk a pirospaprikát. Gyors mozdulatokkal az egészet átkeverjük, legyen minden csupa paprika. Egy perc múlva felöntjük vízzel.
5. lépés
Azonnal jöhet rá a krumpli is, a fokhagyma, só. Annyi vízzel öntsük fel ismét, hogy éppen ellepje.
Kóstolással ellenőrizzük a só mennyiségét, illetve vízzel pótoljuk, ha elfőné a levét. A szafaládé nagyon gyorsan megfő. A krumpli akkor jó, ha kissé már mállanak a kockák, ettől kissé besűrűsödik a leve, nagyon finom :-)
Kenyeret készítsünk az asztalra a tálalásnál, más nem is kell, jóétvágyat!
Hozzávalók
- 60 dkg burgonya
- 20 dkg szafaládé (vagy virsli vagy kolbász)
- 1 darab vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 darab fehér paprika
- 1 darab paradicsom
- 3 teáskanál fűszerpaprika
- 10 dkg füstölt szalonna
- ízlés szerint só

Semmi extra, ez egy gyors és könnyen készíthető étel. Ha nem használsz hozzá húst, akkor nagyon olcsó is. Elkészítés kb 15 perc munka, utána már csak meg kell főnie és kész!
Mitől paprikás a paprikás krumpli? Van benne fűszerpaprika is és fehér paprika is :-) így ettől is, attól is paprikás :-)
Az energiát a belefőzött húsféle adja. Évek óta szafaládéval főzöm, nálunk ez jött be. Készítheted mással is, kolbásszal, virslivel, pirított csirkemell hússal. Akár maradék sűlt húst is belevághatsz!
Jó éjtvágyat hozzá!
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Redőny és tetőablakok
Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. […]
A kendermagolaj megjelenik a konyhákban
A kendermag egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy a konyhában is felhasználhatjuk. Az egészségtudatos étkezésnek köszönhetően a kender tápanyagforrásként is megjelenik a köztudatban, főleg, a vegetáriánus konyhákban, ahol az egyik legnagyobb problémát a növényi alapú fehérjeforrás [...]
Tetőablak a konyhában
A tetőtéri konyhaablakok nagyon fontos funkciót látnak el, épp ezért kiválasztásukat nem árt alaposan megfontolni. A konyha a családi élet egyik fontos helyszíne, a közös étkezések, főzések, beszélgetések terepe. […]