Almakompót

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Az almákat pucold meg, locsold meg a citromlével és tedd fel főni annyi vízzel, hogy az ellepje.

2. lépés

Tedd bele a szegfűszeget és a fahéj darabot. Többnyire nekünk elég egy fél darab fahéj is, de ezt majd leteszteled és kitalálod nektek hogyan jön be jobban.

Az édesítőszert lecserélheted cukorra is, illetve bármely kedvenc édesítőszeredre. Tegyél belőle szokásodnak és édesség imádatodnak megfelelő mennyiséget! Itt már lehet kóstolni is  a levét :-). E nélkül a legédesebb alma is savanykásnak tűnhet.

3. lépés

Télen melegen, nyáron pedig behűtve ajánlott tálalni! Desszertnek, uzsonnának, tízórainak kiváló és finom

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 4 darab alma
  • 4 darab szegfűszeg
  • 1 darab fahéj
  • 5 ml édesítőszer
  • 0.5 darab citrom leve
Almakompót
Almakompót

Az almakompót az alma egyik nagyon könnyű elkészítési módja. Kellemesen puha lesz, könnyen fogyasztható. Ha savanykásabb almát vettél, ami nem ízlik annyira, így kis édesítőszerrel vagy cukkoral kellemesebbé teheted.

Almakompótot gyorsan?

A félóra elkészítési időt bőségesen mértem. Ha nagyon sietsz, akkor a pucolás és felkészítés kb 10 perc és a főzéshez sem kell több idő, esetleg csak akkor, ha nagyobb mennyiségben teszed fel. Nem is szabad sokáig főzni, szinte annyi elég már, amíg felforr és még egy-két percig lassan forralod.

Próbáld ki a tippjeinket is a recept alatt!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top