Follow Kőeccerű on Instagram

Almakompót

almakompót

Az almakompót az alma egyik nagyon könnyű elkészítési módja. Kellemesen puha lesz, könnyen fogyasztható. Ha savanykásabb almát vettél, ami nem ízlik annyira, így kis édesítőszerrel vagy cukkoral kellemesebbé teheted.

Almakompótot gyorsan?

A félóra elkészítési időt bőségesen mértem. Ha nagyon sietsz, akkor a pucolás és felkészítés kb 10 perc és a főzéshez sem kell több idő, esetleg csak akkor, ha nagyobb mennyiségben teszed fel. Nem is szabad sokáig főzni, szinte annyi elég már, amíg felforr és még egy-két percig lassan forralod.

Próbáld ki a tippjeinket is a recept alatt!

4 adag
Hozzávalók: 
4
darab
alma
4
darab
szegfűszeg
1
darab
fahéj
5
ml
édesítőszer
0.5
darab
citrom leve
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Az almákat pucold meg, locsold meg a citromlével és tedd fel főni annyi vízzel, hogy az ellepje.

2. lépés

Tedd bele a szegfűszeget és a fahéj darabot. Többnyire nekünk elég egy fél darab fahéj is, de ezt majd leteszteled és kitalálod nektek hogyan jön be jobban.

Az édesítőszert lecserélheted cukorra is, illetve bármely kedvenc édesítőszeredre. Tegyél belőle szokásodnak és édesség imádatodnak megfelelő mennyiséget! Itt már lehet kóstolni is  a levét :-). E nélkül a legédesebb alma is savanykásnak tűnhet.

3. lépés

Télen melegen, nyáron pedig behűtve ajánlott tálalni! Desszertnek, uzsonnának, tízórainak kiváló és finom

Tippek: 
Az alma hámozást követően nagyon gyorsan megbarnul. Látványában sem olyan guszta, ezért locsold meg citromlével, vagy egy kis vizben feloldott citromsavval. Ettől szép fehér marad a meghámozott alma színe.
Ne tegyél semmi fűszert az almához, esetleg édesítsd - nagyon finom így is :-)
Az almát ízesítheted vanília aromával vagy vaníliás cukorral megszórva is! A vaníliás pudingban is roppant finom, tehát a vanília íz igenis nagyon illik az almához.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)