Recept kategória: Ebéd ötletek, Húsételek, Vacsora ötletek
Alapanyag kategória: Bors, grillcsirke, pirospaprika, Só, sör
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Mosd át a grillcsirkét és a fűszerekkel dörzsöld be alaposan, kívül és belül egyaránt. Só is jöhet rá!
Hagyd állni így, akár egy éjszakára is a hűtőben, de akár folytathatod is a következő lépéssel az étel elkészítését.
2. lépés
A még bontatlan sörről le kell áztatni a papírt (pl fém szivaccsal könnyen meg lehet szabadulni tőle). A tepsibe tegyél sütőpapírt, állítsd a közepére a félig teli üveg sört. A másik felét önts pohárba, vagy… :) Az üveg köré szórd az összes sót! A sörös üvegre húzd rá a csirkét úgy, hogy az üveg szája felül kilógjon a csirkéből.
3. lépés
Tedd a sütő aljába és süsd nagy fokozaton kb 45 percig, majd az utolsó 15 percre vedd kissé lejjebb a lángot. (a gázsütőben 6-os fokozaton kezdtem sütni és 4-en fejeztem be) Az idő kb idő. Egy villával vagy hústűvel szúrd meg óvatosan, fel ne lökd, s ha elég puhának találod, akkor készen is van.
Hozzávalók
- 1 darab grillcsirke
- 2.5 dl világos sör
- 30 dkg só
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerint őrölt bors

Szuper ez a sült csirke, mert nagyon keveset kell vele dolgozni és kőeccerű elkészíteni. Szuper, mert az íze mennyei finom, lágy és omlós. :-)
Egy kisebb egész csirkét vettem hozzá, súlyra kb 1,40 kg volt. A sörös üveg éppen belefért.
Kb 5 percig tart átmosni és befűszerezni a konyhakész grillcsirkét, a többi idő a sütéshez kell. Persze Jó, ha kicsit állni hagyod a csirkét a fűszerben, ízletesebb lesz a végeredmény. Akár már előző nap befűszerezheted és így tárolhatod a hűtőben.
Az ízélményt tovább fokozhatod kedvenc fűszereiddel, kész fűszerkeverékekkel is. Például fekete bors helyett használhatsz őrölt színes borsot.
A nagy ötlet a receptben, hogy a sülés közben elpárolgó sör is hozzáteszi a magáét a fenséges ízhez. Gyerekeknek is adhatod, sem alkohol tartalma nincs sem sör íze az elkészült ételnek. Az üveg sörnek csak a felét hagyd benne, a másik fele jutalom a szakácsnak! :-)
Párolt zöldségekkel kitűnő, tápláló vacsoraötlet, ami nem nehezít el.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]