Recept kategória: Ebéd ötletek, Húsételek, Vacsora ötletek
Alapanyag kategória: Bors, grillcsirke, pirospaprika, Só, sör
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Mosd át a grillcsirkét és a fűszerekkel dörzsöld be alaposan, kívül és belül egyaránt. Só is jöhet rá!
Hagyd állni így, akár egy éjszakára is a hűtőben, de akár folytathatod is a következő lépéssel az étel elkészítését.
2. lépés
A még bontatlan sörről le kell áztatni a papírt (pl fém szivaccsal könnyen meg lehet szabadulni tőle). A tepsibe tegyél sütőpapírt, állítsd a közepére a félig teli üveg sört. A másik felét önts pohárba, vagy… :) Az üveg köré szórd az összes sót! A sörös üvegre húzd rá a csirkét úgy, hogy az üveg szája felül kilógjon a csirkéből.
3. lépés
Tedd a sütő aljába és süsd nagy fokozaton kb 45 percig, majd az utolsó 15 percre vedd kissé lejjebb a lángot. (a gázsütőben 6-os fokozaton kezdtem sütni és 4-en fejeztem be) Az idő kb idő. Egy villával vagy hústűvel szúrd meg óvatosan, fel ne lökd, s ha elég puhának találod, akkor készen is van.
Hozzávalók
- 1 darab grillcsirke
- 2.5 dl világos sör
- 30 dkg só
- ízlés szerint pirospaprika
- ízlés szerint őrölt bors

Szuper ez a sült csirke, mert nagyon keveset kell vele dolgozni és kőeccerű elkészíteni. Szuper, mert az íze mennyei finom, lágy és omlós. :-)
Egy kisebb egész csirkét vettem hozzá, súlyra kb 1,40 kg volt. A sörös üveg éppen belefért.
Kb 5 percig tart átmosni és befűszerezni a konyhakész grillcsirkét, a többi idő a sütéshez kell. Persze Jó, ha kicsit állni hagyod a csirkét a fűszerben, ízletesebb lesz a végeredmény. Akár már előző nap befűszerezheted és így tárolhatod a hűtőben.
Az ízélményt tovább fokozhatod kedvenc fűszereiddel, kész fűszerkeverékekkel is. Például fekete bors helyett használhatsz őrölt színes borsot.
A nagy ötlet a receptben, hogy a sülés közben elpárolgó sör is hozzáteszi a magáét a fenséges ízhez. Gyerekeknek is adhatod, sem alkohol tartalma nincs sem sör íze az elkészült ételnek. Az üveg sörnek csak a felét hagyd benne, a másik fele jutalom a szakácsnak! :-)
Párolt zöldségekkel kitűnő, tápláló vacsoraötlet, ami nem nehezít el.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza
A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]