Szuper sörös sült csirke

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Szuper sörös sült csirke

Alapanyag kategória: Bors, grillcsirke, pirospaprika, , sör

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Mosd át a grillcsirkét és a fűszerekkel dörzsöld be alaposan, kívül és belül egyaránt. Só is jöhet rá!

Hagyd állni így, akár egy éjszakára is a hűtőben, de akár folytathatod is a következő lépéssel az étel elkészítését.

2. lépés

A még bontatlan sörről le kell áztatni a papírt (pl fém szivaccsal könnyen meg lehet szabadulni tőle). A tepsibe tegyél sütőpapírt, állítsd a közepére a félig teli üveg sört.  A másik felét önts pohárba, vagy… :) Az üveg köré szórd az összes sót! A sörös üvegre húzd rá a csirkét úgy, hogy az üveg szája felül kilógjon a csirkéből.

3. lépés

Tedd a sütő aljába és süsd nagy fokozaton kb 45 percig, majd az utolsó 15 percre vedd kissé lejjebb a lángot. (a gázsütőben 6-os fokozaton kezdtem sütni és 4-en fejeztem be) Az idő kb idő. Egy villával vagy hústűvel szúrd meg óvatosan, fel ne lökd, s ha elég puhának találod, akkor készen is van.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 darab grillcsirke
  • 2.5 dl világos sör
  • 30 dkg só
  • ízlés szerint pirospaprika
  • ízlés szerint őrölt bors
Szuper sörös sült csirke
Szuper sörös sült csirke

Szuper ez a sült csirke, mert nagyon keveset kell vele dolgozni és kőeccerű elkészíteni. Szuper, mert az íze mennyei finom, lágy és omlós. :-)
Egy kisebb  egész csirkét vettem hozzá, súlyra kb 1,40 kg volt. A sörös üveg éppen belefért. 

Kb 5 percig tart átmosni és befűszerezni a konyhakész grillcsirkét, a többi idő a sütéshez kell. Persze Jó, ha kicsit állni hagyod a csirkét a fűszerben, ízletesebb lesz a végeredmény. Akár már előző nap befűszerezheted és így tárolhatod a hűtőben.
Az ízélményt tovább fokozhatod kedvenc fűszereiddel, kész fűszerkeverékekkel is. Például fekete bors helyett használhatsz őrölt színes borsot. 

A nagy ötlet a receptben, hogy a sülés közben elpárolgó sör is hozzáteszi a magáét a fenséges ízhez. Gyerekeknek is adhatod, sem alkohol tartalma nincs sem sör íze az elkészült ételnek. Az üveg sörnek csak a felét hagyd benne, a másik fele jutalom a szakácsnak! :-)

Párolt zöldségekkel kitűnő, tápláló vacsoraötlet, ami nem nehezít el.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top