Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Szuper sörös sült csirke

Szuper sörös sült csirke

Szuper ez a sült csirke, mert nagyon keveset kell vele dolgozni és kőeccerű elkészíteni. Szuper, mert az íze mennyei finom, lágy és omlós. :-)
Egy kisebb  egész csirkét vettem hozzá, súlyra kb 1,40 kg volt. A sörös üveg éppen belefért. 

Kb 5 percig tart átmosni és befűszerezni a konyhakész grillcsirkét, a többi idő a sütéshez kell. Persze Jó, ha kicsit állni hagyod a csirkét a fűszerben, ízletesebb lesz a végeredmény. Akár már előző nap befűszerezheted és így tárolhatod a hűtőben.
Az ízélményt tovább fokozhatod kedvenc fűszereiddel, kész fűszerkeverékekkel is. Például fekete bors helyett használhatsz őrölt színes borsot. 

A nagy ötlet a receptben, hogy a sülés közben elpárolgó sör is hozzáteszi a magáét a fenséges ízhez. Gyerekeknek is adhatod, sem alkohol tartalma nincs sem sör íze az elkészült ételnek. Az üveg sörnek csak a felét hagyd benne, a másik fele jutalom a szakácsnak! :-)

Párolt zöldségekkel kitűnő, tápláló vacsoraötlet, ami nem nehezít el.

4 adag
Hozzávalók: 
1
darab
grillcsirke
2.5
dl
világos sör
30
dkg
ízlés szerint
pirospaprika
ízlés szerint
őrölt bors
Elkészülési idő: 
80 perc
Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Mosd át a grillcsirkét és a fűszerekkel dörzsöld be alaposan, kívül és belül egyaránt. Só is jöhet rá!

Hagyd állni így, akár egy éjszakára is a hűtőben, de akár folytathatod is a következő lépéssel az étel elkészítését.

2. lépés

A még bontatlan sörről le kell áztatni a papírt (pl fém szivaccsal könnyen meg lehet szabadulni tőle). A tepsibe tegyél sütőpapírt, állítsd a közepére a félig teli üveg sört.  A másik felét önts pohárba, vagy... :)
Az üveg köré szórd az összes sót!
A sörös üvegre húzd rá a csirkét úgy, hogy az üveg szája felül kilógjon a csirkéből.

3. lépés

Tedd a sütő aljába és süsd nagy fokozaton kb 45 percig, majd az utolsó 15 percre vedd kissé lejjebb a lángot. (a gázsütőben 6-os fokozaton kezdtem sütni és 4-en fejeztem be) Az idő kb idő. Egy villával vagy hústűvel szúrd meg óvatosan, fel ne lökd, s ha elég puhának találod, akkor készen is van.


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)