Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Almafánk

Almafánk

 Ez a recept azért született, mert könnyelműen túrófánkot ígértem fél órán belül, de kiderült, hogy csak a fagyasztóban van túró. Így aztán túró helyett finomra reszelt alma került a tésztába. Plusz a finomlisztet is részben teljes kiőrlésűre cseréltem. Az új receptet hallgatólagos beleegyezéssel, pontosabban a fánkokat némán befalva hagyta jóvá a családom. 

4 adag
Hozzávalók: 
250
g
finomliszt
50
g
teljes kiőrlésű (tönköly) liszt (más típusú lisztre is cserélhető)
1
teáskanál
1
csomag
sütőpor
2
nagy alma
3
tojás
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

 Egy tálban keverd össze a száraz hozzávalókat: lisztet, sót, sütőport. 

2. lépés

 Hámozd meg, és reszeld finomra az almát. Keverd hozzá a száraz hozzávalókhoz.

3. lépés

 Add hozzá a tojásokat, és keverd tésztává. Ragacsos és sűrű állagú tésztát kapsz. (Ha nem így lenne, tegyél bele még reszelt almát, vagy egy-két evőkanálnyi tejet.)

4. lépés

 Magas falú edényben forrósítsd fel az olajat (közepes fokozaton süsd majd a fánkokat), és két evőkanállal formázd meg a fánkokat: mártsd olajba a kanalat, diónyi tésztát merj vele, és a másik kanállal húzd róla az olajba. Nem baj, ha nem sikerülnek tökéletesen gömbölyűre, legfeljebb néha picit segíteni kell nekik, hogy átforduljanak az olajban. (A sütőpornak hála, maguktól forgolódnak sütés közben: mindig a legpirultabb oldaluk fordul fölfelé.) Süsd aranybarnára, és szedd szalvétával/konyhai papírtörlővel bélelt tálba a fánkokat. Forrón tálald, és próbáld ki pl. csokiöntettel, lekvárral, fahéjas porcukorral, vagy karamell szósszal, hogy kellő körültekintéssel válazthasd ki a kedvenced ezek közül! :)

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)