Rétes recept réteslapból

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Rétes recept réteslapból

Alapanyag kategória: búzadara, magozott meggy, mák, túró

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Elkészítjük a túrós tölteléket (2 rétes rúdba elegendő):

2. lépés

Elkészítjük a mákos tölteléket (3 rétes rúdba elegendő):

3. lépés

Elkészítjük a darás tölteléket (3 rétes rúdba elegendő):

4. lépés

Most vegyük elő a réteslapokat, egy réteslap méretű megnedvesített konyharuhát.

A tepsiket készítsük elő, béleljük ki sütőpapírral vagy szilikonnal, ám arra számítsunk, hogy a rétest leginkább a tepsiben lehet szépen felszelni. Legalkalmasabb ezért a zománc bevonatú teps iben sütni. A sütőpapírt tán el is lehet hagyni, hiszen zsírozzuk a rétest, így sosem fog leragadni a tepsi aljába, papír nélkül sem.

5. lépés

6. lépés

A megtöltött rétesrudakat szépen egymás mellé tesszük a tepsibe. Szokásos gáztepsiben 4 rúd fér el úgy, hogy nem érnek egymáshoz.

A rudakat a folyékony zsírral szoktam megkenni. Volt idő, mikor tojással is megkentem, de ez elhagyható, nincs hozzáadott értéke!

7. lépés

Kb 10-15 perc alatt megpirul a rétes, nem kell hozzá a legnagyobb hő sem. Várjuk meg amíg kicsit meghül, úgy vágjuk fel, rakjuk tányérra, szórjuk meg porcukorral.

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 2 csomag réteslap min 8 lap /csomag
  • 3 evőkanál zsír
  • 50 dkg túró
  • 4 evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál mazsola
  • 1 darab tojás
  • 2 dl búzadara
  • 4 evőkanál cukor
  • 25 dkg darált mák
  • 4 teáskanál cukor
  • ízlés szerint meggybefőtt
  • 5 evőkanál zsemlemorzsa
Rétes recept réteslapból
Rétes recept réteslapból

Rétes receptem réteslapból indul ki és 2 adagról szól, mert 2 tepsivel, azaz 2×4 rúd készült a hozzávalókból.

Egy rétes rúdhoz 2 réteslap kell – ugyan még 8 lapos réteslap csomagot boltban még nem láttam, viszont 9 lapos kapható, ilyet szoktam venni hozzá.

A tölteléket nem sajnálom belőle, különösen a meggyet rakom sűrűn, mi így szeretjük. Általában szilveszter környékén biztosan sütök, de máskor is szívesen nekiállok. Elronthatatlan és olyan töltelékkel töltöd, amilyet éppen megkívántál, amilyet szeretsz.

A teljes elkészítési idő nagyrészt a töltelék elkészítéséről szól, az összeállítás kényelmesen fél óra alatt meg is van, a sütéshez pedig nem kell sok idő, alig 10 – 15 perc alatt pirosodik is a rétes rudak teteje.

Szoktunk almás rétest is készíteni – akár nyári almával is! Ehhez kb 1 kg almát lereszelünk, ízesítjük őrölt fahéjjal, citromlével, cukorral vagy édesítőszerrel. Ebből 2 rúd almás rétesre bizonyosan futja.

 

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Kiknek való a vendéglátás?

2024. december 29.|

Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]

Go to Top