Recept kategória: sütemény, Szilveszteri, újévi receptek, túrós süti receptek
Alapanyag kategória: búzadara, magozott meggy, mák, túró
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Elkészítjük a túrós tölteléket (2 rétes rúdba elegendő):
2. lépés
Elkészítjük a mákos tölteléket (3 rétes rúdba elegendő):
3. lépés
Elkészítjük a darás tölteléket (3 rétes rúdba elegendő):
4. lépés
Most vegyük elő a réteslapokat, egy réteslap méretű megnedvesített konyharuhát.
A tepsiket készítsük elő, béleljük ki sütőpapírral vagy szilikonnal, ám arra számítsunk, hogy a rétest leginkább a tepsiben lehet szépen felszelni. Legalkalmasabb ezért a zománc bevonatú teps iben sütni. A sütőpapírt tán el is lehet hagyni, hiszen zsírozzuk a rétest, így sosem fog leragadni a tepsi aljába, papír nélkül sem.
5. lépés
6. lépés
A megtöltött rétesrudakat szépen egymás mellé tesszük a tepsibe. Szokásos gáztepsiben 4 rúd fér el úgy, hogy nem érnek egymáshoz.
A rudakat a folyékony zsírral szoktam megkenni. Volt idő, mikor tojással is megkentem, de ez elhagyható, nincs hozzáadott értéke!
7. lépés
Kb 10-15 perc alatt megpirul a rétes, nem kell hozzá a legnagyobb hő sem. Várjuk meg amíg kicsit meghül, úgy vágjuk fel, rakjuk tányérra, szórjuk meg porcukorral.
Hozzávalók
- 2 csomag réteslap min 8 lap /csomag
- 3 evőkanál zsír
- 50 dkg túró
- 4 evőkanál porcukor
- 4 evőkanál mazsola
- 1 darab tojás
- 2 dl búzadara
- 4 evőkanál cukor
- 25 dkg darált mák
- 4 teáskanál cukor
- ízlés szerint meggybefőtt
- 5 evőkanál zsemlemorzsa

Rétes receptem réteslapból indul ki és 2 adagról szól, mert 2 tepsivel, azaz 2×4 rúd készült a hozzávalókból.
Egy rétes rúdhoz 2 réteslap kell – ugyan még 8 lapos réteslap csomagot boltban még nem láttam, viszont 9 lapos kapható, ilyet szoktam venni hozzá.
A tölteléket nem sajnálom belőle, különösen a meggyet rakom sűrűn, mi így szeretjük. Általában szilveszter környékén biztosan sütök, de máskor is szívesen nekiállok. Elronthatatlan és olyan töltelékkel töltöd, amilyet éppen megkívántál, amilyet szeretsz.
A teljes elkészítési idő nagyrészt a töltelék elkészítéséről szól, az összeállítás kényelmesen fél óra alatt meg is van, a sütéshez pedig nem kell sok idő, alig 10 – 15 perc alatt pirosodik is a rétes rudak teteje.
Szoktunk almás rétest is készíteni – akár nyári almával is! Ehhez kb 1 kg almát lereszelünk, ízesítjük őrölt fahéjjal, citromlével, cukorral vagy édesítőszerrel. Ebből 2 rúd almás rétesre bizonyosan futja.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza
A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]