Feketeretek – zeller – lilahagyma saláta

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Feketeretek – zeller – lilahagyma saláta

Recept kategória: saláta

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Tegyél fel sós vizet melegedni. Amíg felforr, addig hámozd meg és reszeld le a zellert.

Tedd szűrőbe és forrázd le a sós vízzel. Ha kihűlt, mehet a salátába.

2. lépés

A feketeretket is hámozd meg és reszeld le! Enyhén sózd meg.

3. lépés

A lilahagymát szabadítsd meg a héjától és vágd fel vékonyan, fél- vagy egész karikákra. Sózd be és álljon kb 5 percet, mielőtt a salátába kevered.

4. lépés

Keverd össze először a mézet az ecettel, add hozzá az olívaolajat is.

Kerverd össze a zellert a feketeretekkel és lilahagymával, öntsd rá a saláta levet is. Alaposan keverd össze. Akár azonnal tálalhatod is.

5. lépés

Ha nem fogyna el, akkor lezárva-, tárold hűbőben, eláll, a lilahagyma színe kissé eluralkodik rajta, de ízében még jobban összeérik. A tálalásnál bazsalikom levéllel díszítettem.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 darab feketeretek
  • 1 darab zeller gumó
  • 1 darab lilahagyma
  • ízlés szerint só
  • 2 teáskanál méz
  • 2 evőkanál borecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
Feketeretek – zeller – lilahagyma saláta
Feketeretek – zeller – lilahagyma saláta

Különleges saláta, amiben feketeretek van. Az ízét a zeller emeli ki igazán, de nem hiányozhat belőle a lilahagyma sem.

Ha eccerűen szereted a készítését, akkor így készítsd, ahogy alább találod. Ha feldobnád egy öntettel, akkor öntsd nyakon némi fűszerezett joghurttal.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top