Feketeretek – zeller – lilahagyma saláta

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Feketeretek – zeller – lilahagyma saláta

Recept kategória: saláta

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Tegyél fel sós vizet melegedni. Amíg felforr, addig hámozd meg és reszeld le a zellert.

Tedd szűrőbe és forrázd le a sós vízzel. Ha kihűlt, mehet a salátába.

2. lépés

A feketeretket is hámozd meg és reszeld le! Enyhén sózd meg.

3. lépés

A lilahagymát szabadítsd meg a héjától és vágd fel vékonyan, fél- vagy egész karikákra. Sózd be és álljon kb 5 percet, mielőtt a salátába kevered.

4. lépés

Keverd össze először a mézet az ecettel, add hozzá az olívaolajat is.

Kerverd össze a zellert a feketeretekkel és lilahagymával, öntsd rá a saláta levet is. Alaposan keverd össze. Akár azonnal tálalhatod is.

5. lépés

Ha nem fogyna el, akkor lezárva-, tárold hűbőben, eláll, a lilahagyma színe kissé eluralkodik rajta, de ízében még jobban összeérik. A tálalásnál bazsalikom levéllel díszítettem.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 darab feketeretek
  • 1 darab zeller gumó
  • 1 darab lilahagyma
  • ízlés szerint só
  • 2 teáskanál méz
  • 2 evőkanál borecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
Feketeretek – zeller – lilahagyma saláta
Feketeretek – zeller – lilahagyma saláta

Különleges saláta, amiben feketeretek van. Az ízét a zeller emeli ki igazán, de nem hiányozhat belőle a lilahagyma sem.

Ha eccerűen szereted a készítését, akkor így készítsd, ahogy alább találod. Ha feldobnád egy öntettel, akkor öntsd nyakon némi fűszerezett joghurttal.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Kiknek való a vendéglátás?

2024. december 29.|

Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]

Go to Top