Recept kategória: saláta
Alapanyag kategória: borecet, feketeretek, lilahagyma, méz, olívaolaj, Só, zeller gumó
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Tegyél fel sós vizet melegedni. Amíg felforr, addig hámozd meg és reszeld le a zellert.
Tedd szűrőbe és forrázd le a sós vízzel. Ha kihűlt, mehet a salátába.
2. lépés
A feketeretket is hámozd meg és reszeld le! Enyhén sózd meg.
3. lépés
A lilahagymát szabadítsd meg a héjától és vágd fel vékonyan, fél- vagy egész karikákra. Sózd be és álljon kb 5 percet, mielőtt a salátába kevered.
4. lépés
Keverd össze először a mézet az ecettel, add hozzá az olívaolajat is.
Kerverd össze a zellert a feketeretekkel és lilahagymával, öntsd rá a saláta levet is. Alaposan keverd össze. Akár azonnal tálalhatod is.
5. lépés
Ha nem fogyna el, akkor lezárva-, tárold hűbőben, eláll, a lilahagyma színe kissé eluralkodik rajta, de ízében még jobban összeérik. A tálalásnál bazsalikom levéllel díszítettem.
Hozzávalók
- 1 darab feketeretek
- 1 darab zeller gumó
- 1 darab lilahagyma
- ízlés szerint só
- 2 teáskanál méz
- 2 evőkanál borecet
- 2 evőkanál olívaolaj

Különleges saláta, amiben feketeretek van. Az ízét a zeller emeli ki igazán, de nem hiányozhat belőle a lilahagyma sem.
Ha eccerűen szereted a készítését, akkor így készítsd, ahogy alább találod. Ha feldobnád egy öntettel, akkor öntsd nyakon némi fűszerezett joghurttal.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]
Ezért elengedhetetlen a vendéglátósok számára a pihenés
A vendéglátásban dolgozók élete rendkívül pörgős. Egy hosszabb műszakhoz szükségük van energiára, hiszen sem a pincéreknek, sem a szakácsoknak, sem a konyhai kisegítőknek nincs lehetőségük nap közben pihenni. […]