Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Padlizsánkrém

Padlizsánkrém

A padlizsánkrém a padlizsán elkészítésének legjobb módja, az egyik legnépszerűbb padlizsános recept! Kend pirítósra mint szendvicskrém, és mellesleg remek húsmentes ételt kapsz. A padlizsánkrém a hidegtálak legkedveltebb krémje.

Az erdélyi padlizsénkrémben majonéz is van. Ez a recept viszont egy könnyebb, kevésbé kalóriadús változata a padlizsánkrémnek: tejfölt tartalmaz majonéz helyett.

8 adag
Hozzávalók: 
3
darab
padlizsán
3
gerezd
fokhagyma
4
evőkanál
tejföl
ízlés szerint
ízlés szerint
bors
ízlés szerint
füstölt pirospaprika
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A padlizsánokat hosszában félbe vágom, villával kicsit megszurkálom a héjukat. Egy tepsire fektetve, légkeverésen, 180 fokon (kis lángon) megsütöm.

2. lépés

A megsült, kihűlt padlizsánok belsejét kikaparom egy nagyobb tálba, és hozzáadom a fűszereket, a tejfölt és a zúzott fokhagyma gerezdeket.

3. lépés

Az egészet jól összekeverem, majd aprító gépben vagy botmixerrel összeturmixolom.


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)