Padlizsánkrém

Alapanyag kategória: Bors, Fokhagyma, padlizsán, pirospaprika, , tejföl

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A padlizsánokat hosszában félbe vágom, villával kicsit megszurkálom a héjukat. Egy tepsire fektetve, légkeverésen, 180 fokon (kis lángon) megsütöm.

2. lépés

A megsült, kihűlt padlizsánok belsejét kikaparom egy nagyobb tálba, és hozzáadom a fűszereket, a tejfölt és a zúzott fokhagyma gerezdeket.

3. lépés

Az egészet jól összekeverem, majd aprító gépben vagy botmixerrel összeturmixolom.

Hozzávalók

8 adaghoz

  • 3 darab padlizsán
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál tejföl
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
  • ízlés szerint füstölt pirospaprika
Padlizsánkrém
Padlizsánkrém

A padlizsánkrém a padlizsán elkészítésének legjobb módja, az egyik legnépszerűbb padlizsános recept! Kend pirítósra mint szendvicskrém, és mellesleg remek húsmentes ételt kapsz. A padlizsánkrém a hidegtálak legkedveltebb krémje.

Az erdélyi padlizsénkrémben majonéz is van. Ez a recept viszont egy könnyebb, kevésbé kalóriadús változata a padlizsánkrémnek: tejfölt tartalmaz majonéz helyett.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Kiknek való a vendéglátás?

2024. december 29.|

Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]

Go to Top