leves receptek

Kezdőlap » leves receptek

A leves receptek gyűjteményünkben ínycsiklandó, egyszerűen elkészíthető leveseket találsz. A klasszikusok mellett nagy kedvencek a krémlevesek, gyümölcslevesek – receptjeink csak arra várnak, hogy kipróbáld őket!

Lencseleves virslivel

2021-06-09T08:19:21+03:002019. december 4.|

Lencseleves konzervből virslivel kellemesen ötvözi a szilveszteri virslit és az újév napján fogyasztandó apró szemes termést :-) Kényelmesen és könnyen elkészíthető, kezdők is bátran fogjanak hozzá, különösen szilveszterkor, újév első napjára!

Csirkehúsleves

2021-06-09T08:19:24+03:002018. december 17.|

Csirkehúsleves vagy tyúkhúsleves: nagyon is egyszerű hozzá a recept, csak kell hozzá másfél óra és némi ritmusérzék (vagy egy stopper ill. falióra). A hús bármilyen csontos csirkehús lehet: nyaka, felső vagy alsó comb, szárnya, melle, lába, vagy ezek vegyesen.

Frankfurti leves

2021-06-09T08:19:47+03:002018. augusztus 27.|

A frankfurti leves egy kiadós, laktató leves, amelynek legfőbb alkotó elemei egy negyed kelkáposzta és egy csomag virsli. Érdemes jó minőségű virsliből csinálni! A kelkáposztát a fagyasztóból kaptam elő hozzá - abból nálunk sosem fogy el egy egész, viszont fagyasztva remekül eláll egy évig is.

Brokkoli krémleves

2021-06-09T08:19:48+03:002018. július 5.|

Sokáig azt hittem, krémlevest főzni bonyolult és időigényes. Aztán pont az ellenkezője derült ki, szerencsére! Az pedig szinte mindegy, mi a fő komponens, ebben a receptben brokkoli lesz, és gluténmentes verzió.

Paradicsomleves

2021-06-09T08:19:48+03:002018. július 5.|

Nincs ötleted ebédre? Indíts paradicsomlevessel - ez az egyik legegyszerűbb és leggyorsabb leves. Egy fázós nap végén találtam ki ezt az életmentő, gyors zelleres paradicsomleves receptet, hazafelé menet. Azóta is a leggyorsabb levesként vetem be szorult helyzetekben, amikor villámgyorsan éhes emberek tányérjába kell mernem valami jót.

Galuska levesbe

2021-06-09T08:19:49+03:002018. június 16.|

A galuska remek alternatívája a nokedlinek, ha nincs idő apróra szaggatni nagy mennyiségű tésztáta leveshez. Elkészítése egyszerű: csak bele kell szaggatni a tésztát evőkanállal a forró levesbe és hagyni, hogy belefőjön. 

Klasszikus húsleves

2021-06-09T08:19:51+03:002017. március 19.|

Igazán finom húsleves elkészítéséhez hosszú idő kell és sok-sok zöldség, de elkészítése roppant egyszerű. Lassan kell főzni, a zöldségeket sorban megpucolni és belerakni, aztán már csak várni kell.A csirkeaprólékot helyettesítheted kacsanyakkal, húsos csonttal, pulyka nyakkal. A legfinomabb, ha többféle húst főzöl bele.

Go to Top