Recept kategória: Ebéd ötletek, leves receptek
Alapanyag kategória: csirkeaprólék, karalábé, karfiol, petrezselyem, sárgarépa, vöröshagyma, zeller, zöldborsó, zöldpaprika
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A húst tedd fel főni, egy kis só kíséretében, majd a megpucolt zöldségeket is rakd bele. Fűszerezd meg és lassú tűzön forrald fel és főzd.
2. lépés
Főzz ki hozzá levestésztát is, s ha megpuhult a hús és a zöldségek mindegyike, akkor kész. Kb 3 óra lassú főzés szükséges az elkészültéhez.
A tálalásnál külön tányéron vagy kis tálkákban kínáld a zöldségeket és a húst, jóétvágyat hozzá.
Hozzávalók
- 3 darab sárgarépa
- 1 darab petrezselyem
- 2 szelet zeller gumó
- 2 szelet karalábé
- 2 szelet zöldpaprika
- 1 darab apró vöröshagyma
- 2 darab karfiol rózsa
- 1 dl zöldborsó
- 1 csomag csirkeaprólék

Igazán finom húsleves elkészítéséhez hosszú idő kell és sok-sok zöldség, de elkészítése roppant egyszerű. Lassan kell főzni, a zöldségeket sorban megpucolni és belerakni, aztán már csak várni kell.
A csirkeaprólékot helyettesítheted kacsanyakkal, húsos csonttal, pulyka nyakkal. A legfinomabb, ha többféle húst főzöl bele.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]
Ezért elengedhetetlen a vendéglátósok számára a pihenés
A vendéglátásban dolgozók élete rendkívül pörgős. Egy hosszabb műszakhoz szükségük van energiára, hiszen sem a pincéreknek, sem a szakácsoknak, sem a konyhai kisegítőknek nincs lehetőségük nap közben pihenni. […]