Klasszikus húsleves

Recept kategória: Ebéd ötletek, leves receptek

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A húst tedd fel főni, egy kis só kíséretében, majd a megpucolt zöldségeket is rakd bele. Fűszerezd meg és lassú tűzön forrald fel és főzd.

2. lépés

Főzz ki hozzá levestésztát is, s ha megpuhult a hús és a zöldségek mindegyike, akkor kész. Kb 3 óra lassú főzés szükséges az elkészültéhez.

A tálalásnál külön tányéron vagy kis tálkákban kínáld a zöldségeket és a húst, jóétvágyat hozzá.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 3 darab sárgarépa
  • 1 darab petrezselyem
  • 2 szelet zeller gumó
  • 2 szelet karalábé
  • 2 szelet zöldpaprika
  • 1 darab apró vöröshagyma
  • 2 darab karfiol rózsa
  • 1 dl zöldborsó
  • 1 csomag csirkeaprólék
Klasszikus húsleves
Klasszikus húsleves

Igazán finom húsleves elkészítéséhez hosszú idő kell és sok-sok zöldség, de elkészítése roppant egyszerű. Lassan kell főzni, a zöldségeket sorban megpucolni és belerakni, aztán már csak várni kell.

A csirkeaprólékot helyettesítheted kacsanyakkal, húsos csonttal, pulyka nyakkal. A legfinomabb, ha többféle húst főzöl bele.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top