Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Sütőtök sütése - az igazi 1 hozzávalós recept

Sütőtök sütése - az igazi 1 hozzávalós recept

Sült sütőtököt készítenél? Akár már októbertől februárig mindenhol kapható sütőtök:  hosszú nyakú "sonkatök" vagy nagydobosi kerek sütőtök, esetleg a kisebb sötét narancsszínű japán sütőtök. Sütve mindegyik mennyei, nem kell hozzá még fűszer sem, csak némi türelem és egy sütő. Tehát ha van sütőtök, készülhet a sütőtök! :)

Igazi egy hozzávalós recept. Önmagában is ehető könnyű vacsoraként, de a sült sütőtök akár finom köret lehet húsételek mellé!

De, ha még többre vágysz, a sütés vége előtt  15 perccel csorgass egy kis mézet a szeletekre, és varázsolj belőle mézes sütőtököt. Mesésen finom lesz mézzel is. :)

A sütőtök sütési ideje

Alapvetően lassan, 80 perc alatt sül meg. Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, az első 45 percben alufóliával lefedve süsd, majd vedd le a fóliát és további 15 percre tedd vissza a sütőbe. Héjával vagy anélkül, langyosan fogyaszd. :)   

Hány fokon süssem?

Kb 180 fokon süsd, tehát inkább közepes, alacsony lángon készül.

6 adag
Hozzávalók: 
1
kg
sütőtök
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Mosd meg, aztán vágd félbe a sütőtököt és egy kanállal kapard ki a magjait. Vágd csónak-szerű karéjokra és tedd a szeleteket héjjal lefelé egy tepsibe.

2. lépés

Önts alá 2 dl vizet és 180 fokon süsd meg kb. 80 perc alatt. Kész. :) Ha gyorsítani szeretnéd a folyamatot, akkor fedd le alufóliával az elején, süsd 30 percig majd vedd le a fóliát és további 15 percre tedd vissza a sütőbe. Mielőtt visszatolod a sütőbe pirulni, csorgathatsz rá egy kis mézet is. Héjával vagy anélkül, langyosan fogyaszd. :)   


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)