Recept kategória: szendvicskrém, szósz, Uzsonna
Alapanyag kategória: ecetes reszelt torma, tej, tejszín, vaj
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Az első 10 dkg vajjal besamell mártást készítünk:
2. lépés
A második 10 dkg vajat lágyítsd meg és keverd el.
Add hozzá a reszelt tormát, a sót és az őrölt fehér borsot.
3. lépés
A lehűlt besamell mártást keverd össze a torma – vaj keverékkel és ezzel kész is a tormakrém.
Felhasználhatod sonkatekercs készítéséhez is, ez a mennyiség elegendő kb 20 tekercs töltéséhez:
Hozzávalók
- 10 dkg olvasztott vaj
- 5 dkg finomliszt
- 2 dl habtejszín
- 3 dl tej
- 10 dkg vaj vagy margarin
- 15 dkg ecetes reszelt torma
- 0.5 teáskanál só
- 0.5 kávéskanál őrölt fehérbors
Tormakrém elsősorban sonkához illik, de a finom sonkatekercs töltelékeként is roppant finom. Boltban is megveheted a sonkatekercset, ám nem bánod meg ha nekiveselkedsz és otthon, házilag készíted el.
A sonkából jót válassz, vékonyra szeletelve!
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]
Ezért elengedhetetlen a vendéglátósok számára a pihenés
A vendéglátásban dolgozók élete rendkívül pörgős. Egy hosszabb műszakhoz szükségük van energiára, hiszen sem a pincéreknek, sem a szakácsoknak, sem a konyhai kisegítőknek nincs lehetőségük nap közben pihenni. […]