Recept kategória: Ebéd ötletek, egytálételek, kenyérsütőgép, olcsó ételek, Uzsonna, Vacsora ötletek
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A kenyérgépbe öntsd bele a vizet, majd mérd rá a lisztet és külön-külön helyekre mérd rá a sót, cukrot és olajat. A szárított élesztőt is készítsd a liszt tetejére – ezt a közepén kézzel készített mélyedésbe szoktam tenni. Indítsd el a dagasztó programot – de a gép márkájától függetlenül egy óra múlva mindenképpen vedd ki belőle a tésztát!
2. lépés
Készítsd elő a tészta felvágásásához – 4 részre kell majd felvágni az alap mennyiséget -, és nyújtásához szükséges konyhai eszközöket.
Tedd fel az olajat melegedni, mire kiveszed a tésztát a gépből! A lángos nyers tészta előkészítéséhez elegendő pár perc, így mire megmelegszik az olaj, a lángosok is sütésre készek.
3. lépés
Meleg helyen, vágd késsel (a sodródeszkán vagy szokásos vágódeszkán) a tésztát: felezd meg és utána a feleket is felezd még, így lesz 4 db lángos tészta. A felvágott tészták mehetnek a sodró deszkára vagy lapra.
4. lépés
A lángosokat egyenként süsd ki. Ne legyen rettenetesen forró az olaj, inkább kicsit lassan süsd előbb az egyik oldalát, majd megfordítva az olajban, a másik oldalát is. Az olajból konyhai papírra szedd ki, egyszer fordítsd is meg rajta! A cél, hogy az olajat a lehető legjobban leszedje a szép pirosra megsütött lángosokról, így kerüljön a tányérra.
5. lépés
A sütés alatt a fokhagymát pucold meg! Egy lángoshoz min 1 gerezd fokhagyma jár, félbevágva remekül meg lehet vele kenni a lángost és igen-igen finom fokhagyma íze lesz. Készítsd a terített asztalra a sót is, ha van otthon tejföl és reszelt sajt is mehet.
Hozzávalók
- 240 ml víz
- 460 g finomliszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dl napraforgó olaj a sütéshez
- 3 evőkanál burgonyapehely
- ízlés szerint só
- 2 dl tejföl
- 150 g reszelt sajt
Lángos kenyérsütőgéppel? Igen: a dagasztás megspórolható a lángos készítésénél – erő és idő -, raádásul amíg a gép elkészíti a tésztát, addig mindent elő tudsz készíteni a folytatáshoz: deszkát, kést, a sütéshez olajat és amire kiszeded és lecsepegteted, leitatod az olajat.
Krumlis – burgonyás – lángos
A tészta összeállításához némi lisztet válts ki burgonyapehellyel és így máris krumplis lángost készítesz Ettől kissé roppanósabb lesz a tésztája sütés után, de van aki éppen így szereti. Nem teszek bele burgonyapelyhet, ha nagyon lágy és laza tésztájú lángost szeretnék :-)
Tejfölös-sajtos lángos
A fokhagymával megkent-, sózott lángost kend meg egy-két evőkanál tejföllel, majd szórd meg gazdagon reszelt sajttal is, máris kész a tejfölös-sajtos lángos!
Finom csak tejföllel is, finom csak sajttal is! Egy lóti-futi napon a csupasz lángos vagy krumlis lángos lehet a nyerő. Sok sikert hozzá :-)
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
2024. június 09. Vasárnapi menü és ebéd ajánló receptek
Már csak pár nap van hátra és kezdetét veszi az európai parlamenti és helyi önkormányzati választás. A pontos időpont 2024. június 9. Mindenki a saját szavazókörzetében aznap reggel 06:00 órától egészen este 19:00 óráig megteheti [...]
Ételallergia bármikor kialakulhat?
Sokan úgy gondolják, hogy az ételallergia csak gyermekkorban alakulhat ki, pedig a helyzet az, hogy felnőttkorban sem ritka, hogy valami valamilyen étellel szemben allergiás reakciót mutat. […]
Dósa szerinti táplálkozás, avagy milyen az ayurvedikus étrend?
Az ayurvedikus életmód sokkal több, mint azt sokan gondolják. Akik nincsenek igazán otthon a holisztikus szemléletben, csak annyit látnak, hogy az ayurveda a természetes gyógymódot részesíti előnyben, esetleg hozzá tartozik a jóga, és talán a [...]