Lángos kenyérsütőgéppel

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Lángos kenyérsütőgéppel

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A kenyérgépbe öntsd bele a vizet, majd mérd rá a lisztet és külön-külön helyekre mérd rá a sót, cukrot és olajat. A szárított élesztőt is készítsd a liszt tetejére – ezt a közepén kézzel készített mélyedésbe szoktam tenni. Indítsd el a dagasztó programot – de a gép márkájától függetlenül egy óra múlva mindenképpen vedd ki belőle a tésztát!

2. lépés

Készítsd elő a tészta felvágásásához – 4 részre kell majd felvágni az alap mennyiséget -, és nyújtásához szükséges konyhai eszközöket.

Tedd fel az olajat melegedni, mire kiveszed a tésztát a gépből! A lángos nyers tészta előkészítéséhez elegendő pár perc, így mire megmelegszik az olaj, a lángosok is sütésre készek.

3. lépés

Meleg helyen, vágd késsel (a sodródeszkán vagy szokásos vágódeszkán) a tésztát: felezd meg és utána a feleket is felezd még, így lesz 4 db lángos tészta. A felvágott tészták mehetnek a sodró deszkára vagy lapra. 

4. lépés

A lángosokat egyenként süsd ki. Ne legyen rettenetesen forró az olaj, inkább kicsit lassan süsd előbb az egyik oldalát, majd megfordítva az olajban, a másik oldalát is. Az olajból konyhai papírra szedd ki, egyszer fordítsd is meg rajta! A cél, hogy az olajat a lehető legjobban leszedje a szép pirosra megsütött lángosokról, így kerüljön a tányérra.

5. lépés

A sütés alatt a fokhagymát pucold meg! Egy lángoshoz min 1 gerezd fokhagyma jár, félbevágva remekül meg lehet vele kenni a lángost és igen-igen finom fokhagyma íze lesz. Készítsd a terített asztalra a sót is, ha van otthon tejföl és reszelt sajt is mehet.

Hozzávalók

4 adaghoz

 • 240 ml víz
 • 460 g finomliszt
 • 1 csomag szárított élesztő
 • 1 kávéskanál só
 • 1 teáskanál cukor
 • 1 teáskanál olívaolaj
 • 4 gerezd fokhagyma
 • 5 dl napraforgó olaj a sütéshez
 • 3 evőkanál burgonyapehely
 • ízlés szerint só
 • 2 dl tejföl
 • 150 g reszelt sajt
Lángos kenyérsütőgéppel
Lángos kenyérsütőgéppel

Lángos kenyérsütőgéppel? Igen: a dagasztás megspórolható a lángos készítésénél – erő és idő -, raádásul amíg a gép elkészíti a tésztát, addig mindent elő tudsz készíteni a folytatáshoz: deszkát, kést, a sütéshez olajat és amire kiszeded és lecsepegteted, leitatod az olajat.

Krumlis – burgonyás – lángos

A tészta összeállításához némi lisztet válts ki burgonyapehellyel és így máris krumplis lángost készítesz Ettől kissé roppanósabb lesz a tésztája sütés után, de van aki éppen így szereti. Nem teszek bele burgonyapelyhet, ha nagyon lágy és laza tésztájú lángost szeretnék :-)

Tejfölös-sajtos lángos

A fokhagymával megkent-, sózott lángost kend meg egy-két evőkanál tejföllel, majd szórd meg gazdagon reszelt sajttal is, máris kész a tejfölös-sajtos lángos!

Finom csak tejföllel is, finom csak sajttal is! Egy lóti-futi napon a csupasz lángos vagy krumlis lángos lehet a nyerő. Sok sikert hozzá :-) 

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Ilyen az ideális méretű konyha

2023. június 19.|

Amikor új ház építésébe, vagy jelenlegi otthonunk drasztikus átalakításába fogunk, a konyha az egyik legkritikusabb rész. A konyha a legtöbbször a családi élet színtere, és nem csak a főzésre és az ételek elfogyasztására való. Épp [...]

Go to Top