Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Lángos kenyérsütőgéppel

Lángos

Lángos kenyérsütőgéppel? Igen: a dagasztás megspórolható a lángos készítésénél - erő és idő -, raádásul amíg a gép elkészíti a tésztát, addig mindent elő tudsz készíteni a folytatáshoz: deszkát, kést, a sütéshez olajat és amire kiszeded és lecsepegteted, leitatod az olajat.

Krumlis - burgonyás - lángos

A tészta összeállításához némi lisztet válts ki burgonyapehellyel és így máris krumplis lángost készítesz Ettől kissé roppanósabb lesz a tésztája sütés után, de van aki éppen így szereti. Nem teszek bele burgonyapelyhet, ha nagyon lágy és laza tésztájú lángost szeretnék :-)

Tejfölös-sajtos lángos

A fokhagymával megkent-, sózott lángost kend meg egy-két evőkanál tejföllel, majd szórd meg gazdagon reszelt sajttal is, máris kész a tejfölös-sajtos lángos!

Finom csak tejföllel is, finom csak sajttal is! Egy lóti-futi napon a csupasz lángos vagy krumlis lángos lehet a nyerő. Sok sikert hozzá :-) 

4 adag
Hozzávalók: 
240
ml
víz
460
g
finomliszt
1
csomag
szárított élesztő
1
kávéskanál
1
teáskanál
cukor
1
teáskanál
olívaolaj
4
gerezd
fokhagyma
5
dl
napraforgó olaj a sütéshez
3
evőkanál
burgonyapehely
ízlés szerint
2
dl
tejföl
150
g
reszelt sajt
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A kenyérgépbe öntsd bele a vizet, majd mérd rá a lisztet és külön-külön helyekre mérd rá a sót, cukrot és olajat. A szárított élesztőt is készítsd a liszt tetejére - ezt a közepén kézzel készített mélyedésbe szoktam tenni. Indítsd el a dagasztó programot - de a gép márkájától függetlenül egy óra múlva mindenképpen vedd ki belőle a tésztát!

2. lépés

Készítsd elő a tészta felvágásásához - 4 részre kell majd felvágni az alap mennyiséget -, és nyújtásához szükséges konyhai eszközöket.

Tedd fel az olajat melegedni, mire kiveszed a tésztát a gépből! A lángos nyers tészta előkészítéséhez elegendő pár perc, így mire megmelegszik az olaj, a lángosok is sütésre készek.

3. lépés

Meleg helyen, vágd késsel (a sodródeszkán vagy szokásos vágódeszkán) a tésztát: felezd meg és utána a feleket is felezd még, így lesz 4 db lángos tészta. A felvágott tészták mehetnek a sodró deszkára vagy lapra. 

Lapítsd őket le tenyérrel úgy hogy nagyjából azonos magasságúak legyenek. Finoman kezd el körbehaladva a szélénél fogva kihuzogatni a tészták szélét, így lesznek vékonyabbak és egyre nagyobbak.

4. lépés

A lángosokat egyenként süsd ki. Ne legyen rettenetesen forró az olaj, inkább kicsit lassan süsd előbb az egyik oldalát, majd megfordítva az olajban, a másik oldalát is. Az olajból konyhai papírra szedd ki, egyszer fordítsd is meg rajta! A cél, hogy az olajat a lehető legjobban leszedje a szép pirosra megsütött lángosokról, így kerüljön a tányérra.

5. lépés

A sütés alatt a fokhagymát pucold meg! Egy lángoshoz min 1 gerezd fokhagyma jár, félbevágva remekül meg lehet vele kenni a lángost és igen-igen finom fokhagyma íze lesz. Készítsd a terített asztalra a sót is, ha van otthon tejföl és reszelt sajt is mehet.

Hasonló Eccerű receptek: 
Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)