Recept kategória: Ebéd ötletek, egytálételek, kenyérsütőgép, olcsó ételek, Uzsonna, Vacsora ötletek
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A kenyérgépbe öntsd bele a vizet, majd mérd rá a lisztet és külön-külön helyekre mérd rá a sót, cukrot és olajat. A szárított élesztőt is készítsd a liszt tetejére – ezt a közepén kézzel készített mélyedésbe szoktam tenni. Indítsd el a dagasztó programot – de a gép márkájától függetlenül egy óra múlva mindenképpen vedd ki belőle a tésztát!
2. lépés
Készítsd elő a tészta felvágásásához – 4 részre kell majd felvágni az alap mennyiséget -, és nyújtásához szükséges konyhai eszközöket.
Tedd fel az olajat melegedni, mire kiveszed a tésztát a gépből! A lángos nyers tészta előkészítéséhez elegendő pár perc, így mire megmelegszik az olaj, a lángosok is sütésre készek.
3. lépés
Meleg helyen, vágd késsel (a sodródeszkán vagy szokásos vágódeszkán) a tésztát: felezd meg és utána a feleket is felezd még, így lesz 4 db lángos tészta. A felvágott tészták mehetnek a sodró deszkára vagy lapra.
4. lépés
A lángosokat egyenként süsd ki. Ne legyen rettenetesen forró az olaj, inkább kicsit lassan süsd előbb az egyik oldalát, majd megfordítva az olajban, a másik oldalát is. Az olajból konyhai papírra szedd ki, egyszer fordítsd is meg rajta! A cél, hogy az olajat a lehető legjobban leszedje a szép pirosra megsütött lángosokról, így kerüljön a tányérra.
5. lépés
A sütés alatt a fokhagymát pucold meg! Egy lángoshoz min 1 gerezd fokhagyma jár, félbevágva remekül meg lehet vele kenni a lángost és igen-igen finom fokhagyma íze lesz. Készítsd a terített asztalra a sót is, ha van otthon tejföl és reszelt sajt is mehet.
Hozzávalók
- 240 ml víz
- 460 g finomliszt
- 1 csomag szárított élesztő
- 1 kávéskanál só
- 1 teáskanál cukor
- 1 teáskanál olívaolaj
- 4 gerezd fokhagyma
- 5 dl napraforgó olaj a sütéshez
- 3 evőkanál burgonyapehely
- ízlés szerint só
- 2 dl tejföl
- 150 g reszelt sajt

Lángos kenyérsütőgéppel? Igen: a dagasztás megspórolható a lángos készítésénél – erő és idő -, raádásul amíg a gép elkészíti a tésztát, addig mindent elő tudsz készíteni a folytatáshoz: deszkát, kést, a sütéshez olajat és amire kiszeded és lecsepegteted, leitatod az olajat.
Krumlis – burgonyás – lángos
A tészta összeállításához némi lisztet válts ki burgonyapehellyel és így máris krumplis lángost készítesz Ettől kissé roppanósabb lesz a tésztája sütés után, de van aki éppen így szereti. Nem teszek bele burgonyapelyhet, ha nagyon lágy és laza tésztájú lángost szeretnék :-)
Tejfölös-sajtos lángos
A fokhagymával megkent-, sózott lángost kend meg egy-két evőkanál tejföllel, majd szórd meg gazdagon reszelt sajttal is, máris kész a tejfölös-sajtos lángos!
Finom csak tejföllel is, finom csak sajttal is! Egy lóti-futi napon a csupasz lángos vagy krumlis lángos lehet a nyerő. Sok sikert hozzá :-)
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Az Agrárszektor Mestere: Az Aranykalászos Gazda
Az agrárszektor mélyén, a napfényes táblák között, olyan élet pulzál, melyet csak kevesen ismernek igazán. Az aranykalászos gazdák, a földek művészei, olyan hivatást űznek, amely a természet körforgásának része. […]
Hogyan hatnak az édességek a fogakra?
Manapság már elég információval rendelkezünk ahhoz, hogy tudjuk, hogy az édesség és a fogak nem túl jól összeegyeztethető fogalmak. Bizonyított, hogy a fogak esetében a cukorfogyasztás felgyorsíthatja a fogszuvasodás folyamatát. […]
Ilyen az ideális méretű konyha
Amikor új ház építésébe, vagy jelenlegi otthonunk drasztikus átalakításába fogunk, a konyha az egyik legkritikusabb rész. A konyha a legtöbbször a családi élet színtere, és nem csak a főzésre és az ételek elfogyasztására való. Épp [...]