Hogyan főzzünk tarhonyát? – avagy a gépi tarhonya elkészítése

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Hogyan főzzünk tarhonyát? – avagy a gépi tarhonya elkészítése

Alapanyag kategória: olaj, , tarhonya, víz, zsiradék

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Tegyél egy lábasba 3 evőkanál olajat. Mérd rá az egy bögre száraz, gépi tarhonyát.

2. lépés

Közepes lángon kezdd el pirítani. Kb 5-10 perc – ne keverd folyamatosan, így a szemek eltérő mértékben pirulnak meg. Így lesz szép színes a tarhonyád.

3. lépés

Öntsd fel a kétszer annyi mennyiségű vízzel, majd fedd le. Főzd így kis lángon kb 20 percig. Ha még vizet látnál a tarhonyádon, keverd át, és főzd még pár percig fedő nélkül.

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 1 bögre tarhonya
  • 2 evőkanál olaj vagy zsiradék
  • 2 bögre víz
  • ízlés szerint só
Hogyan főzzünk tarhonyát? – avagy a gépi tarhonya elkészítése
Hogyan főzzünk tarhonyát? – avagy a gépi tarhonya elkészítése

Hogy kell tarhonyát főzni?

Ha vásároltál a boltban gépi tarhonyát, és tarhonya köretet szeretnél készíteni, van egy fontos lépés, mielőtt forró vízbe öntenéd és kifőznéd. A tarhonya tészta készítése azzal kezdődik, hogy olajon megpirítjuk a száraz szemeket. Ettől kapja jellegzetes színét és ízét a tarhonya! A tarhonya főzése tehát a pirított tarhonya elkészítésével kezdődik.

A tarhonya elkészítése kezdőknek is ajánlott, hiszen pofonegyszerűen elkészíthető a tökéletes tarhonya ezzel a módszerrel.

Mennyi víz szükséges hozzá?

A pirított tarhonyát kétszer annyi vízzel öntjük fel: vagyis ha egy bögre tarhonyát pirítasz, két bögre vízzel öntsd fel! Ez kb két tányér tarhonyát eredményez majd.

Főzési ideje kb 20 perc. Kóstold és döntsd el jó-e. Főzheted ennél puhábbra is, a pirításnak köszönhetően sosem fog szétázni és ragadni.

Tarhonya készítése házilag

Ha házilag szeretnéd a tésztát is elkészíteni, nézd meg ezt a tarhonya készítése házilag videót! Lisztre, sóra, tojásra és vízre lesz szükséged, plusz egy nagy lyukú reszelőre!

 

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top