Sajtos muffin

Alapanyag kategória: kömény, liszt, mustár, sajt, , sütőpor, tej, tojás, vaj

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A sütőt melegítsd fel 200 fokra (gázsütő 4-es fokozat). Tedd egy tálba a “száraz” hozzávalókat és keverd össze.

2. lépés

Olvaszd meg a vajat és a többi folyékony hozzávalóval együtt fokozatosan keverd bele. Ha teszel bele zöldséget, azt minél kisebbre reszeld le, és tedd hozzá azt is.

3. lépés

Kanalazd muffin formákba a keveréket. 12 darab jön ki belőle. Ha ínyenckedni szeretnél, egy kis párizsit halmozz a tetejükre. Finom ropogósra sül a muffinok tetején ;)

4. lépés

Süsd készre a muffinokat kb 20-25 perc alatt. 

Hozzávalók

12 adaghoz

  • 240 g liszt
  • 1 darab tojás
  • 50 g vaj
  • 90 g reszelhető sajt (trappista vagy edámi vagy gouda stb)
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál egész kömény
  • 1.7 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • 0.5 csomag sütőpor
  • ízlés szerint egy répa vagy fél cukkini (elhagyható)
  • ízlés szerint párizsi (a tetejére kockázni)
Sajtos muffin
Sajtos muffin

A sajtos muffin íze kicsit olyan, mintha friss, puha sajtos pogácsát ennél. Elkészíteni viszont sokkal kevesebb macerával jár! A legfinomabb sós muffinok egyike. Csak össze kell borogatni a hozzávalókat, és betolni a sütőbe.

A zöldség íze nem különösebben érződik, viszont ad neki egy egészségesebb beütést. Tetszés szerint azonban mégis elhagyhatod.

Az egyik kedvenc “gyors sütim”, mert nagyon népszerű az íze. Tipikus “majd a receptjét odaadod?” étel :D

A szokásos 12 muffin formára elég mennyiségeket adtam meg a hozzávalóknál.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza

2025. augusztus 10.|

A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]

Go to Top