Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Sajtos muffin

Sajtos muffin

A sajtos muffin íze kicsit olyan, mintha friss, puha sajtos pogácsát ennél. Elkészíteni viszont sokkal kevesebb macerával jár! A legfinomabb sós muffinok egyike. Csak össze kell borogatni a hozzávalókat, és betolni a sütőbe.

A zöldség íze nem különösebben érződik, viszont ad neki egy egészségesebb beütést. Tetszés szerint azonban mégis elhagyhatod.

Az egyik kedvenc "gyors sütim", mert nagyon népszerű az íze. Tipikus "majd a receptjét odaadod?" étel :D

A szokásos 12 muffin formára elég mennyiségeket adtam meg a hozzávalóknál.

12 adag
Hozzávalók: 
240
g
liszt
1
darab
tojás
50
g
vaj
90
g
reszelhető sajt (trappista vagy edámi vagy gouda stb)
1
teáskanál
mustár
1
evőkanál
egész kömény
1.7
dl
tej
1
kávéskanál
0.5
csomag
sütőpor
ízlés szerint
egy répa vagy fél cukkini (elhagyható)
ízlés szerint
párizsi (a tetejére kockázni)
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

A sütőt melegítsd fel 200 fokra (gázsütő 4-es fokozat). Tedd egy tálba a "száraz" hozzávalókat és keverd össze.

2. lépés

Olvaszd meg a vajat és a többi folyékony hozzávalóval együtt fokozatosan keverd bele. Ha teszel bele zöldséget, azt minél kisebbre reszeld le, és tedd hozzá azt is.

3. lépés

Kanalazd muffin formákba a keveréket. 12 darab jön ki belőle. Ha ínyenckedni szeretnél, egy kis párizsit halmozz a tetejükre. Finom ropogósra sül a muffinok tetején ;)

4. lépés

Süsd készre a muffinokat kb 20-25 perc alatt. 


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)