Sajtos muffin

Alapanyag kategória: kömény, liszt, mustár, sajt, , sütőpor, tej, tojás, vaj

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A sütőt melegítsd fel 200 fokra (gázsütő 4-es fokozat). Tedd egy tálba a “száraz” hozzávalókat és keverd össze.

2. lépés

Olvaszd meg a vajat és a többi folyékony hozzávalóval együtt fokozatosan keverd bele. Ha teszel bele zöldséget, azt minél kisebbre reszeld le, és tedd hozzá azt is.

3. lépés

Kanalazd muffin formákba a keveréket. 12 darab jön ki belőle. Ha ínyenckedni szeretnél, egy kis párizsit halmozz a tetejükre. Finom ropogósra sül a muffinok tetején ;)

4. lépés

Süsd készre a muffinokat kb 20-25 perc alatt. 

Hozzávalók

12 adaghoz

  • 240 g liszt
  • 1 darab tojás
  • 50 g vaj
  • 90 g reszelhető sajt (trappista vagy edámi vagy gouda stb)
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 evőkanál egész kömény
  • 1.7 dl tej
  • 1 kávéskanál só
  • 0.5 csomag sütőpor
  • ízlés szerint egy répa vagy fél cukkini (elhagyható)
  • ízlés szerint párizsi (a tetejére kockázni)
Sajtos muffin
Sajtos muffin

A sajtos muffin íze kicsit olyan, mintha friss, puha sajtos pogácsát ennél. Elkészíteni viszont sokkal kevesebb macerával jár! A legfinomabb sós muffinok egyike. Csak össze kell borogatni a hozzávalókat, és betolni a sütőbe.

A zöldség íze nem különösebben érződik, viszont ad neki egy egészségesebb beütést. Tetszés szerint azonban mégis elhagyhatod.

Az egyik kedvenc “gyors sütim”, mert nagyon népszerű az íze. Tipikus “majd a receptjét odaadod?” étel :D

A szokásos 12 muffin formára elég mennyiségeket adtam meg a hozzávalóknál.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Kiknek való a vendéglátás?

2024. december 29.|

Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]

Go to Top