Házi sajt snidlinggel

Alapanyag kategória: almaecet, snidling, , tej

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Forrald fel a tejet, közben add hozzá az apróra vágott snidlinget, vagy más fűszert. Fűszer nélkül is készítheted. Amikor forr, vedd le a tűzről a folytatáshoz.

2. lépés

Add hozzá az ecetet. Az almacetet helyettesítheted fehér szőlő ecettel is. 5%-os ecet legyen, erre vonatkozik a megadott mennyiség. A lényege, hogy pár másodpercen belül, a tejből kiválik az író, a tej pedig összeáll, összecsomósodik az ecettől.

3. lépés

Egy tálra tegyél szűrőt, takard le tüllel vagy egy konyharuhával, amellyel az íróból kiszűrhetők az összeállt csomók. Merd át az edényből a szűrőre! Az író gyorsan kicsöpög, de kissé tömöríteni kell még! Ehhez kösd össze egy gombóccá a szűrőn maradt sajtot, a tülben vagy konyharuhában.

A kellő tömörséghez egy tányérba szoktam tenni az összekötött gombócot, majd rárakok egy vágódeszkát. Megpakolom némi nehezékkel, így áll egy ideig. Akár egy fél óra is elég lehet, hogy elég tömör legyen a vághatósághoz. Szeletelve szoktam kínálni az asztalnál.

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 1.5 l teljes tej
  • 3 evőkanál snidling
  • 3 evőkanál almaecet
  • ízlés szerint só
Házi sajt snidlinggel
Házi sajt snidlinggel

Ez a házi snidlinges sajt 15 perc alatt elkészül! A sajtkészítés házilag nem egy komplex ügy, csak némi várakozással jár: kicsit csöpögtetni kell, tömöríteni, és hamarosan már eheted is! Teljes tej kell hozzá, azaz legjobb, ha házi tejet veszel. A bolti 3.5%-os tej is megteszi, ez már igen közel áll a házi tejhez és megfelel házi sajt készítéséhez. Ezen felül csak egy kis ecetre lesz szükséged, iletve fűszerekre, ha ízesíteni szeretnéd. Ez egy oltóenzimek nélküli recept!

Fogyasztható önállóan, salátákhoz, reggeli mellé, …az ízesítése most snidling, azaz metélőhagymás, de más ízekkel is finom. Újhagymás, lilahagymás, bazsalikomos, köménymagos, pirospaprikás, stb

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top