Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Házi sajt snidlinggel

Házi sajt, snidlinggel

Ez a házi snidlinges sajt 15 perc alatt elkészül! A sajtkészítés házilag nem egy komplex ügy, csak némi várakozással jár: kicsit csöpögtetni kell, tömöríteni, és hamarosan már eheted is! Teljes tej kell hozzá, azaz legjobb, ha házi tejet veszel. A bolti 3.5%-os tej is megteszi, ez már igen közel áll a házi tejhez és megfelel házi sajt készítéséhez. Ezen felül csak egy kis ecetre lesz szükséged, iletve fűszerekre, ha ízesíteni szeretnéd. Ez egy oltóenzimek nélküli recept!

Fogyasztható önállóan, salátákhoz, reggeli mellé, ...az ízesítése most snidling, azaz metélőhagymás, de más ízekkel is finom. Újhagymás, lilahagymás, bazsalikomos, köménymagos, pirospaprikás, stb

2 adag
Hozzávalók: 
1.5
l
teljes tej
3
evőkanál
snidling
3
evőkanál
almaecet
ízlés szerint
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Forrald fel a tejet, közben add hozzá az apróra vágott snidlinget, vagy más fűszert. Fűszer nélkül is készítheted. Amikor forr, vedd le a tűzről a folytatáshoz.

2. lépés

Add hozzá az ecetet. Az almacetet helyettesítheted fehér szőlő ecettel is. 5%-os ecet legyen, erre vonatkozik a megadott mennyiség. A lényege, hogy pár másodpercen belül, a tejből kiválik az író, a tej pedig összeáll, összecsomósodik az ecettől.

3. lépés

Egy tálra tegyél szűrőt, takard le tüllel vagy egy konyharuhával, amellyel az íróból kiszűrhetők az összeállt csomók. Merd át az edényből a szűrőre! Az író gyorsan kicsöpög, de kissé tömöríteni kell még! Ehhez kösd össze egy gombóccá a szűrőn maradt sajtot, a tülben vagy konyharuhában.

A kellő tömörséghez egy tányérba szoktam tenni az összekötött gombócot, majd rárakok egy vágódeszkát. Megpakolom némi nehezékkel, így áll egy ideig. Akár egy fél óra is elég lehet, hogy elég tömör legyen a vághatósághoz. Szeletelve szoktam kínálni az asztalnál.


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)