Recept kategória: ital, vegán, vegetáriánus receptek
Alapanyag kategória: chia mag, gyümölcslé, hársméz, víz
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
A chia magot daráld meg és öntsd rá a vizet vagy gyümölcslevet. Ha társaságnak készíted, akkor azonnal teheted adagonként külön pohárba is, de magadnak is készítheted külön pohárba az adagokat, napokig eláll és élvezhető lesz a hűtőből is.
2. lépés
Keverd bele a mézet – esetleg más édesítőszert – és a további ízesítődet: citromlé, mandarin- vagy narancslét, …el is hagyhatod a külön ízesítést, a méz már úgy is ad egy kellemes ízt az italodnak.
Már ihatod is, de ha kibírsz még 10 percet, akkor tedd hútőbe ennyi időre vagy állítsd félre, csak aztán el ne feledd meginni :-)
Hozzávalók
- 1 teáskanál chia mag
- 2 dl víz vagy gyümölcslé
- 1 teáskanál hársméz

Chia mag energiaital – mitől olyan finom?
A chia magnak önmagában nincs íze, így jó ha ízesítjük kedvenc mézünkkel, gyümölcslevünkkel, narancs- vagy citromlével. Az állaga igazán selymes és nagyon itatja magát. Tápértékét a chia mag összetétele garantálja.
- A leírás szerint én hársmézzel ízesítettem, nagyon finom lett, de más típusú mézzel is remek.
- A víz helyett már eleve adhatjuk kedvenc gyümölcslevünkhöz a chia magot.
- Ha vízzel készítjük, akkor adhatunk hozzá gyümölcsből készült szörpöt is, vagy citromlevet, narancslevet
Minden konyhai tapasztalat és tudás nélkül, könnyen és gyorsan elkészíthető. Az elkészítési időbe beleszámoltam a chia mag darálását is, sőt még azt a 10 percet is, amíg bírtam állni hagyni :-) Azonnal lehet inni, de az állaga némileg finomul, ha tudjuk hagyni állni. Ennyi idő akár a hűtésére is fordítható, ehhez tegyük pihenni a hűtőbe, hidegen is igen-igen finom, dobd össze Te is!
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Redőny és tetőablakok
Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. […]
A kendermagolaj megjelenik a konyhákban
A kendermag egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy a konyhában is felhasználhatjuk. Az egészségtudatos étkezésnek köszönhetően a kender tápanyagforrásként is megjelenik a köztudatban, főleg, a vegetáriánus konyhákban, ahol az egyik legnagyobb problémát a növényi alapú fehérjeforrás [...]
Tetőablak a konyhában
A tetőtéri konyhaablakok nagyon fontos funkciót látnak el, épp ezért kiválasztásukat nem árt alaposan megfontolni. A konyha a családi élet egyik fontos helyszíne, a közös étkezések, főzések, beszélgetések terepe. […]