Chia mag energiaital hársmézzel

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Chia mag energiaital hársmézzel

Recept kategória: ital, vegán, vegetáriánus receptek

Alapanyag kategória: chia mag, gyümölcslé, hársméz, víz

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A chia magot daráld meg és öntsd rá a vizet vagy gyümölcslevet. Ha társaságnak készíted, akkor azonnal teheted adagonként külön pohárba is, de magadnak is készítheted külön pohárba az adagokat, napokig eláll és élvezhető lesz a hűtőből is.

2. lépés

Keverd bele a mézet – esetleg más édesítőszert – és a további ízesítődet: citromlé, mandarin- vagy narancslét, …el is hagyhatod a külön ízesítést, a méz már úgy is ad egy kellemes ízt az italodnak.

Már ihatod is, de ha kibírsz még 10 percet, akkor tedd hútőbe ennyi időre vagy állítsd félre, csak aztán el ne feledd meginni :-)

Hozzávalók

1 adaghoz

  • 1 teáskanál chia mag
  • 2 dl víz vagy gyümölcslé
  • 1 teáskanál hársméz
Chia mag energiaital hársmézzel
Chia mag energiaital hársmézzel

Chia mag energiaital – mitől olyan finom?

A chia magnak önmagában nincs íze, így jó ha ízesítjük kedvenc mézünkkel, gyümölcslevünkkel, narancs- vagy citromlével. Az állaga igazán selymes és nagyon itatja magát. Tápértékét a chia mag összetétele garantálja.

  • A leírás szerint én hársmézzel ízesítettem, nagyon finom lett, de más típusú mézzel is remek.
  • A víz helyett már eleve adhatjuk kedvenc gyümölcslevünkhöz a chia magot.
  • Ha vízzel készítjük, akkor adhatunk hozzá gyümölcsből készült szörpöt is, vagy citromlevet, narancslevet

Minden konyhai tapasztalat és tudás nélkül, könnyen és gyorsan elkészíthető. Az elkészítési időbe beleszámoltam a chia mag darálását is, sőt még azt a 10 percet is, amíg bírtam állni hagyni :-) Azonnal lehet inni, de az állaga némileg finomul, ha tudjuk hagyni állni. Ennyi idő akár a hűtésére is fordítható, ehhez tegyük pihenni a hűtőbe, hidegen is igen-igen finom, dobd össze Te is!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top