Tojásos lecsó

Recept kategória: egytálételek

Alapanyag kategória: paprika, paradicsom, tojás, vöröshagyma

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Vágd fel karikákra a paprikát és szeletekre a paradicsomot, a hagymát szálakra. A szalonnát apró kockákra vágd!

2. lépés

Tedd fel és pirítsd meg a szalonnát vagy melegíts egy kis zsiradékot.

Erre tedd a kolbász karikákat és a hagymát, pirítsd meg ezt is. Mielőtt rátennéd a paradicsomot, szórd meg a füszerpaprikával(az íze és a színe miatt)

3. lépés

A zöldpaprika kerül bele a végén, az sem baj, ha nem fér bele egyszerre mind, folyamatos keverés mellett keverd bele, ahogy a lé nyeli el a karikákat.

Ne feledd megsózni! Fedd le egy fedővel és mérsékelt tűzön főzd készre. Próbával döntsd el, hogy a paprika megpuhult-e már eléggé, azaz kóstold meg :-)

4. lépés

A tojásokat üsd fel egy mélytányérba, verd fel egy villával és némi sóval.

Kenyérrel tálald, kínálj hozzá füszerpaprikát!

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 kg zöldpaprika
  • 0.5 kg paradicsom
  • 2 darab vöröshagyma
  • 6 darab tojás
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
Tojásos lecsó
Tojásos lecsó

Tojásos lecsó recept, pontosabban tojásos lecsó kolbásszal: csak paprika, paradicsom, hagyma, kolbász és tojás…  szerintem nem lehet elrontani. :-)

Füstölt szalonnára szoktam összeállítani, ezt helyettesítheted bármely zsiradékkal, a lényeg a zöldségeken van. Lángolt kolbásszal készül nálunk, vega változatából ez természetesen kimarad. Ha a kolbászt soknak érzed, kipróbálhatod a tojásos lecsó virlivel variációt is.  De, ha lecsószezonban friss zöldségekből főzöd, talán nem is hiányzik majd bele semmi extra, mert húsfélék nélkül is elvarázsol az íze.

A paradicsom adja a lecsó “levét”, ezért ha inkább bő lével, mártogatósan szereted, a paradicsom javára billentsd a paprika/paradicsom arányát. Néhány adag lecsó elkészítése elég, hogy kiderüljön: Te és a családod hogyan kedvelitek leginkább.

Kenyérrel tálald, pl a zabpelyhes kenyér lágyságával, a rozsos kenyerünk jellegzetes ízével – pontosan passzol ehhez a lecsóhoz.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Kiknek való a vendéglátás?

2024. december 29.|

Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]

Go to Top