Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Feketeretek saláta, 3 féle hagymával

Feketeretek saláta, 3 féle hagymával

Feketeretek saláta - kifejezetten a feketeretek miatt készült, erre épülve állt össze.  Ritka- és így értékes gyógyító hatásai vannak a feketereteknek, erről röviden és eccerűen olvashatsz a házipatika.com oldalon.

Feketeretek - hogy került a salátába?

Ami ellene szólt korábban, hogy ritkán-, szinte sosem sikerült olyan gyönge feketeretek gyökeret vennem, hogy azt élvezettel tudjam enni bármihez is. A termesztésével sem sikerült megbírkóznom: kicsik lettek és csípősek :-) NEM csípős feketeretkez azóta sem sikerült hozzájutnom, ennél a salátánál viszont eltűnik a csípőssége.

Vágj bele Te is, variáld kedvedre - pl bab helyett tehetsz bele kukoricát is, netán mindkettőt is elbírja. Próbáld ki fehér balzsamecettel is, kellemes méz nélkül is, finom egy féle hagymával is, vöröshagymával is, ...

Válljék kedves egészségedre! Nekem az alábbi változat jött be legjobban

4 adag
Hozzávalók: 
2
darab
feketeretek
1
darab
lilahagyma
1
darab
gyöngyhagyma - kisüvegben kb 25 dkg
1
csomag
zöldhagyma
1
darab
bab- vagy kukorica konzerv ~ nettó 250 gr
1
teáskanál
méz
1
teáskanál
olívaolaj
4
evőkanál
balzsamecet
Elkészülési idő: 
20 perc
Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

regisztrálnod és bejelentkezned kell ahhoz, hogy jelölni tudd a receptet!

Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Hámozd meg és reszeld le a feketeretket, sózd meg

2. lépés

Szabadítsd meg a lilahagymát a héjától és vád fel úgy, hogy szálakat kapj. Félbevátom hosszirányba és a szálak irányában vágom fel mindkét felet.. Keverd a retek közé.

3. lépés

bontsd fel a kisüveg gyöngyhagymát, szűrd le a levét - erre nem lesz szükségünk. Mehet ez is a retekhez, keverd bele egy-két határozott fakanalas mozdulattal.

4. lépés

a zöldhagymát mosd meg vagy ha szükséges, akkor a felső vékony hártyáját le is szedheted. A zöld részét vágd le és dobd a komposztálandók közé. Karikázd fel a maradó részt és keverd a feketeretek közé.

5. lépés

A piros bab konzervet bontsd fel és a csap alatt többször öblítsd át a babot. Végül keverd a salátába! A babot lecserélheted kukoricára is, ha azt jobban kedveled.

6. lépés

a mézet keverd alaposan össze - egy pohárban vagy tálkában - az olívaolajjal, végül add hozzá a balzsam ecetet. Öntsd ezt a levet a salátára és keverd össze alaposan. Akár azonnal tálalhatod is, de ha később kerül az asztalra, akkor tedd a hűtőbe, egy-két hétig is eláll, nyugodtan megeszegetheted magadban is, egészségedre!

Tippek: 
A gyöngyhagyma salátában jobban átveszi a környezetének az ízét és jobban át is adja sajátját, ha félbevágjuk. Úgy célszerű félbevágni - mivel apró ezért bajos megfogni is a vágáshoz, különösen az üveges gyöngyhagymát - a késsel a gyökeres végénél vágunk bele.

kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Összedobta 1 felhasználó, a recept értékelése 
10
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)