Feketeretek saláta, 3 féle hagymával

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Feketeretek saláta, 3 féle hagymával

Alapanyag kategória: bab, feketeretek, gyöngyhagyma, kukorica, lilahagyma

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Hámozd meg és reszeld le a feketeretket, sózd meg

2. lépés

Szabadítsd meg a lilahagymát a héjától és vád fel úgy, hogy szálakat kapj. Félbevátom hosszirányba és a szálak irányában vágom fel mindkét felet.. Keverd a retek közé.

3. lépés

bontsd fel a kisüveg gyöngyhagymát, szűrd le a levét – erre nem lesz szükségünk. Mehet ez is a retekhez, keverd bele egy-két határozott fakanalas mozdulattal.

4. lépés

a zöldhagymát mosd meg vagy ha szükséges, akkor a felső vékony hártyáját le is szedheted. A zöld részét vágd le és dobd a komposztálandók közé. Karikázd fel a maradó részt és keverd a feketeretek közé.

5. lépés

A piros bab konzervet bontsd fel és a csap alatt többször öblítsd át a babot. Végül keverd a salátába! A babot lecserélheted kukoricára is, ha azt jobban kedveled.

6. lépés

a mézet keverd alaposan össze – egy pohárban vagy tálkában – az olívaolajjal, végül add hozzá a balzsam ecetet. Öntsd ezt a levet a salátára és keverd össze alaposan. Akár azonnal tálalhatod is, de ha később kerül az asztalra, akkor tedd a hűtőbe, egy-két hétig is eláll, nyugodtan megeszegetheted magadban is, egészségedre!

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 2 darab feketeretek
  • 1 darab lilahagyma
  • 1 darab gyöngyhagyma – kisüvegben kb 25 dkg
  • 1 csomag zöldhagyma
  • 1 darab bab- vagy kukorica konzerv ~ nettó 250 gr
  • 1 teáskanál méz
  • 1 teáskanál olívaolaj
  • 4 evőkanál balzsamecet
Feketeretek saláta, 3 féle hagymával
Feketeretek saláta, 3 féle hagymával

Feketeretek saláta – kifejezetten a feketeretek miatt készült, erre épülve állt össze.  Ritka- és így értékes gyógyító hatásai vannak a feketereteknek, erről röviden és eccerűen olvashatsz a házipatika.com oldalon.

Feketeretek – hogy került a salátába?

Ami ellene szólt korábban, hogy ritkán-, szinte sosem sikerült olyan gyönge feketeretek gyökeret vennem, hogy azt élvezettel tudjam enni bármihez is. A termesztésével sem sikerült megbírkóznom: kicsik lettek és csípősek :-) NEM csípős feketeretkez azóta sem sikerült hozzájutnom, ennél a salátánál viszont eltűnik a csípőssége.

Vágj bele Te is, variáld kedvedre – pl bab helyett tehetsz bele kukoricát is, netán mindkettőt is elbírja. Próbáld ki fehér balzsamecettel is, kellemes méz nélkül is, finom egy féle hagymával is, vöröshagymával is, …

Válljék kedves egészségedre! Nekem az alábbi változat jött be legjobban

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top