Recept kategória: Egészséges, gluténmentes receptek, olcsó ételek, saláta, Vacsora ötletek, vegán, vegetáriánus receptek
Nem lett megadva alapanyag, nézd meg lejjebb a hozzávalókat
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Előkészítés:
2. lépés
Egy 2 literes lábasban megpirítom a köménymagot. Folyamatosan keverem, nehogy megégjen. Az egész művelet kb fél perc, nem szabad a köménynek megfeketednie!
3. lépés
Felöntöm a vízzel az illatozó és megpirult köményt, majd beleadagolom a cukrot és az ecetet.
Elkeverem a cukrot, majd felforralom és utána hűtöm.
4. lépés
A hagymás káposztát kifacsarom a sótol eresztett levéből, így öntöm rá a hideg levet.
Üvegekbe töltöm és hűtőbe vagy télen a spájzba rakom a fogyasztásig. Jó ha van kicsi idő az egésznek összeérni.
Hozzávalók
- 1.5 kg fejeskáposzta
- 3 darab vöröshagyma
- 1 teáskanál egész kömény
- 1 l víz
- 3 evőkanál cukor
- 3 evőkanál 20%-s ételecet
- ízlés szerint só

Káposzta saláta, amely bármikor elkészíthető, köménnyel az íze nagyon megnyerő.
Káposztát télen-nyáron kapni, köménymag mindenkinek van a fűszeresében. Különlegesssége ennek a receptnek, hogy a köménymagot először pirítjuk, csak aztán kerül a lébe
Egy kis ecet és egy kis cukor – akár a saját saláta leveddel is lecserélheted -, s már szinte kész is a fínom káposzta saláta.
A saláta leve lehet akár ugyanaz, mint a csalamádénál is olvashatsz, hiszen könnyen meglehet, hogy a csalamádé készítés után maradt egy kis lé elspájzolva :-) öntsd rá ezt ha így van
Fontos, hogy felforrald a levet, majd lehűtve öntsd a hagymás káposztára. Forrald fel, hogy a leve ‘csírátlanítva’ legyen, s utána hűtsd le, ne főjjön meg tőle a káposzta és a hagyma. Így lesz roppanós és jól elálló. Nagyon sok adag saláta adódik ennyi hozzávalóból, így jó ha tárolható is.
A hozzávalók az én szokásom szerint vannak mérve, de ettől nyugodan eltérhetsz: elég jó hagymás, ha kb 1 kg káposztához teszel 2 nagy fej vöröshagymát, de ha kevésbé hagymásan szeretnéd, akkor tégy bele kevesebbet a hagymából. Lilahagymával is érdekes lenne kipróbálni, ám tartok tőle, hogy a színe gyanakvásra adna okot, szóval talán kissé zavarosnak tűnne a leve. Ezért aztán mindig vöröhagymával készítettem. A sótól és a saláta létől teljesen elmegy a hagyma csípőssége, ettől nem kell félni.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Redőny és tetőablakok
Ha árnyékolásról van szó, akkor a redőny az egyik legjobb lehetőség, ezért nem is meglepő, hogy a legtöbben ezt a megoldást választják, ha árnyékolásról van szó. […]
A kendermagolaj megjelenik a konyhákban
A kendermag egyik legérdekesebb tulajdonsága az, hogy a konyhában is felhasználhatjuk. Az egészségtudatos étkezésnek köszönhetően a kender tápanyagforrásként is megjelenik a köztudatban, főleg, a vegetáriánus konyhákban, ahol az egyik legnagyobb problémát a növényi alapú fehérjeforrás [...]
Tetőablak a konyhában
A tetőtéri konyhaablakok nagyon fontos funkciót látnak el, épp ezért kiválasztásukat nem árt alaposan megfontolni. A konyha a családi élet egyik fontos helyszíne, a közös étkezések, főzések, beszélgetések terepe. […]