Káposzta saláta köménnyel

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Káposzta saláta köménnyel

Nem lett megadva alapanyag, nézd meg lejjebb a hozzávalókat

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Előkészítés:

2. lépés

Egy 2 literes lábasban megpirítom a köménymagot. Folyamatosan keverem, nehogy megégjen. Az egész művelet kb fél perc, nem szabad a köménynek megfeketednie!

3. lépés

Felöntöm a vízzel az illatozó és megpirult köményt, majd beleadagolom a cukrot és az ecetet.

 Elkeverem a cukrot, majd felforralom és utána hűtöm.

4. lépés

A hagymás káposztát kifacsarom a sótol eresztett levéből, így öntöm rá a hideg levet.

Üvegekbe töltöm és hűtőbe vagy télen a spájzba rakom a fogyasztásig. Jó ha van kicsi idő az egésznek összeérni.

Hozzávalók

15 adaghoz

  • 1.5 kg fejeskáposzta
  • 3 darab vöröshagyma
  • 1 teáskanál egész kömény
  • 1 l víz
  • 3 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál 20%-s ételecet
  • ízlés szerint só
Káposzta saláta köménnyel
Káposzta saláta köménnyel

Káposzta saláta, amely bármikor elkészíthető, köménnyel az íze nagyon megnyerő.

Káposztát télen-nyáron kapni, köménymag mindenkinek van a fűszeresében. Különlegesssége ennek a receptnek, hogy a köménymagot először pirítjuk, csak aztán kerül a lébe

Egy kis ecet és egy kis cukor – akár a saját saláta leveddel is lecserélheted -, s már szinte kész is a fínom káposzta saláta.

A saláta leve lehet akár ugyanaz, mint a csalamádénál is olvashatsz, hiszen könnyen meglehet, hogy a csalamádé készítés után maradt egy kis lé elspájzolva :-) öntsd rá ezt ha így van

Fontos, hogy felforrald a levet, majd lehűtve öntsd a hagymás káposztára. Forrald fel, hogy a leve ‘csírátlanítva’ legyen, s utána hűtsd le, ne főjjön meg tőle a káposzta és a hagyma. Így lesz roppanós és jól elálló. Nagyon sok adag saláta adódik ennyi hozzávalóból, így jó ha tárolható is.

A hozzávalók az én szokásom szerint vannak mérve, de ettől nyugodan eltérhetsz: elég jó hagymás, ha kb 1 kg káposztához teszel 2 nagy fej vöröshagymát, de ha kevésbé hagymásan szeretnéd, akkor tégy bele kevesebbet a hagymából. Lilahagymával is érdekes lenne kipróbálni, ám tartok tőle, hogy a színe gyanakvásra adna okot, szóval talán kissé zavarosnak tűnne a leve. Ezért aztán mindig vöröhagymával készítettem. A sótól és a saláta létől teljesen elmegy a hagyma csípőssége, ettől nem kell félni.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Kiknek való a vendéglátás?

2024. december 29.|

Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]

Go to Top