Zöldséges rizs

Alapanyag kategória: rizs, sajt, , vaj, víz, zöldségkeverék

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Egy lábasba önts bele egy bögre jázmin rizst. Öntsd fel két bögre csapvízzel. Sózd meg kicsit és gyújtsd meg a gázt alatta. Mindenképpen tedd rá az edény fedelét, ez alatt fog megpárolódni a rizs.

2. lépés

Amikor felforrt a víz, oltsd el a gázt a lábas alatt. Negyed óra alatt megpárolódik az edényben a rizs, és kész!

3. lépés

Egy laposabb edénybe tedd bele az egy evőkanál vajat. Tedd rá a fagyott zöldséget, rámehet a só is. Lassú tűzön néha megkeverve olvaszd fel a zöldségeket. Tégy rá még ízlés szerint oregánót és bazsalikomot, vagy olaszos fűszerkeveréket (kb egy-két evőkanálnyit).

4. lépés

Önts alá egy fél bögre vizet. Párold a zöldségeket így pár percig, fedő alatt. Vedd le a fedőt, két perc alatt elfő alóla a maradék nedvesség és kész a zöldség!

(Ha nem mexikói keveréked van, hanem nagyobb zöldségeket, pl brokkolit vagy karfiot is tartalmaz, lehet, hogy kicsit tovább kell párolnod a keveréket.)

5. lépés

Keverd össze a közben készre párolódott rizst a zöldségekkel. A tányérodon reszelj rá még ízlés szerint sajtot.

Hozzávalók

4 adaghoz

  • 1 bögre jázmin rizs
  • 2 bögre víz
  • 300 g mexikói fagyasztott zöldségkeverék
  • ízlés szerint reszelhető sajt (trappista vagy edámi vagy gouda stb)
  • ízlés szerint só
  • 1 evőkanál vaj
  • ízlés szerint olaszos fűszerkeverék (vagy oregánó és bazsalikom)
Zöldséges rizs
Zöldséges rizs

A zöldséges rizs egy villámgyors ebéd, de akár csak köretnek is jó! Tartós összetevőkből készíthető, azaz vészhelyzetekben könnyen előkaphatóak a raktáron tartott hozzávalók: a száraz rizs és a fagyasztott zöldség. Igaz, hús nélküli étel, de a sajtnak köszönhetően nem nélkülözi a fehérjéket sem, a rizsnek hála pedig laktató. Ha még egészségesebben szeretnéd készíteni, használj barna rizst!

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top