Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Meggyszörp

Meggyszörp

Meggyszörp: íze múlhatatlan, elképzelhetetlen nélküle a konyha ízvilága. Kissé savanykás ám mégis édes! Ki-ki kedve és ízlése szerint higíthatja innivalónak, vagy színezheti vele sütik krémjét, ...semmi extra recept, a magozott meggy leve valójában. Mi szeretjük annyira, hogy külön és kimondottan meggyszörp is készül. A kimaradó gyümölcs megy a fagyasztóba, vagy befőttes üvegbe, s irány a polc!

A receptben leírt meggyszörp érdi bőtermő fajtából készült. Ez egy nagyon ízletes, édes és jócskán leveses gyümölcs. Ehhez a fajtához elegendő a fele mennyiségű édesítőszer, de ha savanykásabb fajta meggyből készíted, akkor esetleg több édesítőt/cukrot tegyél hozzá.

Szalicil nélkül hűtőben is eláll egy kisebb mennyiség, ám ha télre szeretnéd eltenni, akkor jobb ha teszel bele tartósítószert!

Az elkészítési idő pusztán a szükséges munka idejét tartalmazza, az egynapos várakozást nem.

 

1 adag
Hozzávalók: 
1
kg
magozott meggy
50
dkg
cukor vagy édesítő
1
késhegynyi
szalicil
1
kávéskanál
citromsav
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Mosd meg és magozd ki a meggyet.

2. lépés

Keverd bele a cukrot vagy a megadott cukor mennyiségének megfelelő édesítőszert - én fele-fele arányban szoktam cukrot és édesítőszert hozzáadni.

A szalicílt is ebben a fázisban keverd bele, majd hagyd állni egy napot! Kedverd is meg párszor, hogy a cukor feloldódjon és átjárja a meggyet az édes :-)

3. lépés

A gyümölcsöt - az egy napos állás után - facsard ki a levéből, ez a gyümölcs mehet a befőttes üvegbe vagy a fagyasztóba.

A meggy levét - azaz a meggyszörpöt - töltsd üvegekbe, zárd le celofánnal és az üveg kupakjával, jó szorosan. Ha nincs az üvegnek kupakja, akkor feltétlenül duplán tedd rá a celofántot és jó szorosan gumizd le! Mehet a polcra!


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Hasonló Eccerű receptek: 

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)