Meggyszörp

Alapanyag kategória: magozott meggy

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Mosd meg és magozd ki a meggyet.

2. lépés

Keverd bele a cukrot vagy a megadott cukor mennyiségének megfelelő édesítőszert – én fele-fele arányban szoktam cukrot és édesítőszert hozzáadni.

A szalicílt is ebben a fázisban keverd bele, majd hagyd állni egy napot! Kedverd is meg párszor, hogy a cukor feloldódjon és átjárja a meggyet az édes :-)

3. lépés

A gyümölcsöt – az egy napos állás után – facsard ki a levéből, ez a gyümölcs mehet a befőttes üvegbe vagy a fagyasztóba.

A meggy levét – azaz a meggyszörpöt – töltsd üvegekbe, zárd le celofánnal és az üveg kupakjával, jó szorosan. Ha nincs az üvegnek kupakja, akkor feltétlenül duplán tedd rá a celofántot és jó szorosan gumizd le! Mehet a polcra!

Hozzávalók

1 adaghoz

  • 1 kg magozott meggy
  • 50 dkg cukor vagy édesítő
  • 1 késhegynyi szalicil
  • 1 kávéskanál citromsav
Meggyszörp
Meggyszörp

Meggyszörp: íze múlhatatlan, elképzelhetetlen nélküle a konyha ízvilága. Kissé savanykás ám mégis édes! Ki-ki kedve és ízlése szerint higíthatja innivalónak, vagy színezheti vele sütik krémjét, …semmi extra recept, a magozott meggy leve valójában. Mi szeretjük annyira, hogy külön és kimondottan meggyszörp is készül. A kimaradó gyümölcs megy a fagyasztóba, vagy befőttes üvegbe, s irány a polc!

A receptben leírt meggyszörp érdi bőtermő fajtából készült. Ez egy nagyon ízletes, édes és jócskán leveses gyümölcs. Ehhez a fajtához elegendő a fele mennyiségű édesítőszer, de ha savanykásabb fajta meggyből készíted, akkor esetleg több édesítőt/cukrot tegyél hozzá.

Szalicil nélkül hűtőben is eláll egy kisebb mennyiség, ám ha télre szeretnéd eltenni, akkor jobb ha teszel bele tartósítószert!

Az elkészítési idő pusztán a szükséges munka idejét tartalmazza, az egynapos várakozást nem.

 

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top