Recept kategória: Egészséges, gyümölcsös, ital, olcsó ételek, vegán, vegetáriánus receptek
Alapanyag kategória: magozott meggy
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Mosd meg és magozd ki a meggyet.
2. lépés
Keverd bele a cukrot vagy a megadott cukor mennyiségének megfelelő édesítőszert – én fele-fele arányban szoktam cukrot és édesítőszert hozzáadni.
A szalicílt is ebben a fázisban keverd bele, majd hagyd állni egy napot! Kedverd is meg párszor, hogy a cukor feloldódjon és átjárja a meggyet az édes :-)
3. lépés
A gyümölcsöt – az egy napos állás után – facsard ki a levéből, ez a gyümölcs mehet a befőttes üvegbe vagy a fagyasztóba.
A meggy levét – azaz a meggyszörpöt – töltsd üvegekbe, zárd le celofánnal és az üveg kupakjával, jó szorosan. Ha nincs az üvegnek kupakja, akkor feltétlenül duplán tedd rá a celofántot és jó szorosan gumizd le! Mehet a polcra!
Hozzávalók
- 1 kg magozott meggy
- 50 dkg cukor vagy édesítő
- 1 késhegynyi szalicil
- 1 kávéskanál citromsav

Meggyszörp: íze múlhatatlan, elképzelhetetlen nélküle a konyha ízvilága. Kissé savanykás ám mégis édes! Ki-ki kedve és ízlése szerint higíthatja innivalónak, vagy színezheti vele sütik krémjét, …semmi extra recept, a magozott meggy leve valójában. Mi szeretjük annyira, hogy külön és kimondottan meggyszörp is készül. A kimaradó gyümölcs megy a fagyasztóba, vagy befőttes üvegbe, s irány a polc!
A receptben leírt meggyszörp érdi bőtermő fajtából készült. Ez egy nagyon ízletes, édes és jócskán leveses gyümölcs. Ehhez a fajtához elegendő a fele mennyiségű édesítőszer, de ha savanykásabb fajta meggyből készíted, akkor esetleg több édesítőt/cukrot tegyél hozzá.
Szalicil nélkül hűtőben is eláll egy kisebb mennyiség, ám ha télre szeretnéd eltenni, akkor jobb ha teszel bele tartósítószert!
Az elkészítési idő pusztán a szükséges munka idejét tartalmazza, az egynapos várakozást nem.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Receptfüzet a vendégeidnek – ajándék, ami vevőt hoz vissza
A gasztronómia világa tele van ízekkel, élményekkel és kreatív megoldásokkal, amelyekkel könnyedén megerősíthetjük márkánkat és elkötelezhetjük vendégeinket. Egyedi receptfüzetek vagy gasztrokiadványok készítése kiváló lehetőség arra, hogy ajándék formájában plusz értéket adjunk vásárlóinknak, vendégeinknek – legyen [...]
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]