Recept kategória: Egészséges, gyümölcsös, ital, olcsó ételek, vegán, vegetáriánus receptek
Alapanyag kategória: magozott meggy
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés
Mosd meg és magozd ki a meggyet.
2. lépés
Keverd bele a cukrot vagy a megadott cukor mennyiségének megfelelő édesítőszert – én fele-fele arányban szoktam cukrot és édesítőszert hozzáadni.
A szalicílt is ebben a fázisban keverd bele, majd hagyd állni egy napot! Kedverd is meg párszor, hogy a cukor feloldódjon és átjárja a meggyet az édes :-)
3. lépés
A gyümölcsöt – az egy napos állás után – facsard ki a levéből, ez a gyümölcs mehet a befőttes üvegbe vagy a fagyasztóba.
A meggy levét – azaz a meggyszörpöt – töltsd üvegekbe, zárd le celofánnal és az üveg kupakjával, jó szorosan. Ha nincs az üvegnek kupakja, akkor feltétlenül duplán tedd rá a celofántot és jó szorosan gumizd le! Mehet a polcra!
Hozzávalók
- 1 kg magozott meggy
- 50 dkg cukor vagy édesítő
- 1 késhegynyi szalicil
- 1 kávéskanál citromsav

Meggyszörp: íze múlhatatlan, elképzelhetetlen nélküle a konyha ízvilága. Kissé savanykás ám mégis édes! Ki-ki kedve és ízlése szerint higíthatja innivalónak, vagy színezheti vele sütik krémjét, …semmi extra recept, a magozott meggy leve valójában. Mi szeretjük annyira, hogy külön és kimondottan meggyszörp is készül. A kimaradó gyümölcs megy a fagyasztóba, vagy befőttes üvegbe, s irány a polc!
A receptben leírt meggyszörp érdi bőtermő fajtából készült. Ez egy nagyon ízletes, édes és jócskán leveses gyümölcs. Ehhez a fajtához elegendő a fele mennyiségű édesítőszer, de ha savanykásabb fajta meggyből készíted, akkor esetleg több édesítőt/cukrot tegyél hozzá.
Szalicil nélkül hűtőben is eláll egy kisebb mennyiség, ám ha télre szeretnéd eltenni, akkor jobb ha teszel bele tartósítószert!
Az elkészítési idő pusztán a szükséges munka idejét tartalmazza, az egynapos várakozást nem.
Nem elég eccerűek a receptek?
Hasonló Eccerű receptek
Csinálnék valami eccerűt
Olvass bele írásainkba is
Így és ezért használjuk az esszenciális olajokat a gasztronómiában
Főzni és sütni nem minden ember szeret, ettől függetlenül a főzés sokkal több lehet, mint az ételek elkészítése. A gasztronómia a kultúránk, személyiségünk és az ízlésünk kifejezésére is szolgálhat. […]
A kerti medence a kerti partik és családi összejövetelek kedvelt színtere
A kerti medencék ma már egyre több kertben és udvarban megtalálhatók, és bizony, ahol vannak, ott a kerti bulik és a családi rendezvények kedvelt színterei is. A kerti sütögetéseket, családi bulikat, baráti összejöveteleket fel tudja [...]
Kiknek való a vendéglátás?
Gyakran felmerül az emberekben a kérdés: Bárkiből lehet vendéglátós? Erre a kérdésre hamar rá lehetne vágni válaszként az „igen”-t, de az igazsághoz hozzátartozik az is, hogy ez az a terület amit az emberek csak akkor [...]