Follow Kőeccerű on Instagram

Kukoricaprósza édesen vagy sósan

Kukoricaprósza édesen vagy sósan

Két okom volt kukoricaprószát készíteni. Egy, hogy a Futni születtünk c. könyvben olvastam, hogy az életüket futással töltő indiánok állandóan kukoricát esznek. Márpedig akkor egészséges kell, legyen! 

Másrészt apukám állandóan emlegette, hogy milyen finom kukoricaprószát evett gyerekkorában. A prósza olyan lett, mint egy igazán jó piskóta: könnyű és lágy. Magában is isteni, de lekvárral, vagy akár tepertővel is feldobhatod!

4 adag
Hozzávalók: 
20
dkg
kukoricaliszt
1
dl
tejföl
2.5
dl
kefír
1
kávéskanál
1
teáskanál
szódabikarbóna
ízlés szerint
margarin vagy zsír
ízlés szerint
lekvár és porcukor vagy zsír és tepertő
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Keverd össze a kukoricalisztet a tejföllel, kefírrel, sóval és szódabikarbónával. Egy lágyan folyó masszát fogsz kapni. Ha mégis sűrűbb lenne, nem folyna szét a tál alján, adj hozzá két evőkanál tejet.

2. lépés

Kend ki margarinnal vagy sertészsírral a tepsit, amiben sütni fogod. A 4 adagot én pici (24x17cm) tepsiben szoktam kisütni. Ha csak szokványos méretű tepsid van, csinálj dupla mennyiséget. Öntsd a tepsibe a masszát. Dobálj rá tepertőt vagy kanalazz rá lekvár pacákat.

3. lépés

Süsd kis lángon (180 fok) 30 percig. Ha a lekvárt választottad feltétnek, a meleg prószára még szórhatsz porcukrot is. Ha a tepertőt, a forró prószát megkenheted még zsírral is. Kész!

Hozzászólások

seszter
Szinte érzem az illatát! :)
Összedobta 2 felhasználó, a recept értékelése 
9
.

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)