Bodzaszörp

A bodzaszörp recept házilag könnyen, viszonylag olcsón és gyorsan elkészíthető! Ha nem fogyna el, akkor télre is eláll :-), tehát ez a bodzaszörp télire való változata, citromsavval vagy akár aszkorbinsavval, tehát tartósítószer nélkül. Egy órányi munka van vele, aztán napokig érlelődik.
A hozzávalók egy 5 literes befőttes üvegben elférnek, így a kevergetéshez folyamatosan szem előtt lehet. A citrom mennyiségét növelheted, ha savanykásabb ízt szeretnél. A citromlevet pótolhatod citromsavval is, de citrom mindenképpen csakis olyan legyen benne, amelynek a héja emberi fogyasztásra alkalmas legyen. Vegyél hozzá vagy bio citromot, vagy olyat, amelynek a csomagolásán a felirat egyértelműen rajta van. A vegyszerrel kezelt citromhéjjal csak mérgeznéd a bodzavirág szörp imádókat.
Elég egyszer megkóstolnod, s aztán egy bodzabokorral találkoznod, hogy elkészítsd! A bodzavirág aranyló porától, puszta látványától már érzem az ízét :-)
- Facebook Like
- Share on Facebook
- A hozzászóláshoz regisztráció és bejelentkezés szükséges
kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!