Last minute mézeskalács

Kezdőlap » Receptek, Kőeccerű, hát ezt főzd :-) » Last minute mézeskalács

Alapanyag kategória: liszt, méz, mézeskalács fűszer, , sütőpor, tojás

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

 Egy tálban habverővel keverd kissé habos állagúra a mézet két tojással (a harmadik a sütik tetejének kenéséhez kell), majd az olajjal, aztán add hozzá a lisztet, sót, mézeskalács fűszert és sütőport, és gyúrd tésztává. Gyúrás közben adj a tésztához 2 evőkanál vizet.

2. lépés

 Csomagold a tésztát folpackba/zacskóba, és dobd a fagyasztóba 20 percre (vagy sima hűtőbe 40 percre).

3. lépés

 Nyújtsd ki a tésztát fél cm vastagságúra, szúrj/vágj ki belőle formákat (akár pohárral is csinálhatod, ha nincs formád), és tedd olajjal kikent tepsibe, tetejét a harmadik (kikevert) tojással kend le (ecsettel, vagy akár konyhai papírtörlőből rögtönzött ecsettel: tekerj hengerré egy papírtörlőt, ahogy a palacsintát, hajtsd félbe, és használd ecset helyett). Tehetsz rá aszalt gyümölcsöket, diót, mandulát díszítésnek.

4. lépés

 180 C-ra előmelegített sütőben 12-15 perc alatt sül készre (amint kezd picit színesedni, kész). Vedd ki a tepsit, és hagy 2-3 percig a tepsiben hűlni a sütiket, majd óvatosan szedd tálba a mézeskalácsokat.

Hozzávalók

6 adaghoz

  • 3 tojás
  • 350 g méz
  • 1 késhegynyi só
  • 4 evőkanál napraforgó olaj
  • 500 g finomliszt
  • 0.5 zacskó mézeskalács fűszer
  • 1 zacskó sütőpor
Last minute mézeskalács
Last minute mézeskalács

Rögtön ehető, akár melegében, ahogy a karácsonyi gyerekdal is zengi! :)

A sógornőmtől kaptam ezt a mézeskalács receptet, aki vegyész. Hivatástudatból addig gyúrja a recepteket (meg a tésztát), amíg tökéletes lesz a végeredmény.  

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top