Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Tejfölös avokádókrém

Tejfölös avokádókrém

tejfölös avokádókrém elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul az avokádón kívül csak hagymára, citromra, tejfölre és ra lesz szükséged. Ez egy kissé magyarosított verzió, tejföllel készítve, de van, aki inkább a fitt verziót készíti natúr joghurttal. Más ínyencek tejföl helyett krémsajtot tesznek bele! 

Igazán csak érett avokádóból finom, de azt ritkán kapni a hazai boltokban. Szerencsére azért mégiscsak lehet venni itt-ott, az Aldiban is többek között. Ahogy leemeled a polcról, érezni fogod, hogy még kőkemény, vagy már puha, érett, esetleg túléretten szottyos. 

Tejföl helyett friss, nyár-ízű paradicsommal készítve, krianderrel és csípős paprikával fűszerezve, azaz az eredeti mexikói guacamole recept szerint is mennyei.

Villámgyors, nagyon jó cucc! Ez a legkönnyebben elkészíthető avokádó recept. Vendégváró mártogatósnak, pirítósra kenve reggelire vagy uborkával elrágcsálva egy könnyű vacsora ötletként is kitűnő!

2 adag
Hozzávalók: 
2
darab
avokádó
0.3
darab
vöröshagyma vagy lilahagyma
0.3
darab
citrom leve
ízlés szerint
175
g
tejföl (vagy natúr joghurt esetleg krémsajt)
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

 Az avokádót mosd meg, vágd félbe, és a héjból kanalazd a krémes világoszöld gyülölcshúst egy tálba, nyomkodd szét villával. Negyed fej hagyma apróra vágva, negyed citrom leve, némi só, és egy kis pohár tejföl elkeverve eredményezi a fotón látható guacamolét. Pihentetheted hűtőben egy éjszakán át, úgy biztos finomabb, de nálunk arra még nem volt példa, hogy megmaradt volna másnapra... Tortilla chipssel, pirítóssal, nyers zöldségcsíkokkal hamar elfogy. :)

2. lépés

 Ha tejföl helyett apróra vágott paradicsomot (húsos részét, magok nélkül), és chilit/jalapenot teszel bele, az autentikus mexikói-azték típusú guacamole kerekedik belőle, ami nem gyerekbarát, de pl. vendégvárónak csodás!

Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)