Narancslikőr

Alapanyag kategória: alkohol, citrom, cukor, narancs, víz

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

A narancsnak és a citromnak csak a héjára lesz szükségünk, így ezeket jó alaposan megmossuk (ha lehet, kezeletlen gyümölcsöket használjunk), majd sajtreszelővel lereszeljük a héjukat vigyázva arra, hogy a fehér, keserű rész a gyümölcsön maradjon.

2. lépés

Egy arra alkalmas méretű üvegbe beletesszük a citrusok lereszelt héját, ráöntjük az alakoholt és jól rázárjuk az üveg tetejét. Én 50%-os pálinkát használtam, de a vodka is tökéletes. A lényeg, hogy színtelen, ízesítetlen, de azért jó minőségű alkoholt használjunk.

3. lépés

Innentől kezdve 4 héten keresztül, minden nap rázzuk jól össze az üveg tartalmát. Az alkohol ennyi idő alatt kivonja a gyümölcs héjából a színeket és az aromákat.

4. lépés

A 4 hét elteltével szűrjük le a gyönyörű sárga, csodálatosan narancs illatú akoholt a gyülmölcshéjról.

5. lépés

Ezután cukorszirupot készítünk: egy bögre (2 dl) vízben felforralunk 2 bögre kristálycukrot. Amint kihűlt, hozzáönjük a leszűrt alkoholhoz, majd újabb 4 hétig összerázzuk minden nap. A 8. hét elteltével el is készült a házi narancslikőrünk.

Hozzávalók

20 adaghoz

  • 5 darab nagyobb narancs
  • 1 darab citrom
  • 0.5 l alkohol (35-50%-os)
  • 2 dl víz
  • 2 bögre krisztálycukor
Narancslikőr
Narancslikőr

A méltán népszerű francia narancslikőr, a Cointreau otthon könnyedén elkászíthető változata. Ezt a likőrt akár önmagában, aperitifként is kínálhatod, nagyon kellemes citrusos íze mindenki számára megnyerő lesz. A franciák meleg nyári estéken szódával és jéggel fogyasztják, de elhagyhatatlan alapanyaga sok népszerű koktélnak, így az én kedvencemnek, a Margaritának is.

Töltsd egy csatos üvegbe, köss rá dísznek egy aszalt narancsszeletet és kész is a tökélestes DIY ajándék!

Mint minden finom italnak, ennek a likőrnek is szüksége van némi összeérési időre, így összességében 8 hét mire elkészül, de tutira megéri kivárni!

A feltüntetettt hozzávalókból kb. 8 dl ital készül.

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

A helyes táplálkozás alapjai

2021. április 21.|

Az egészséges táplálkozás és a fogyás kéz a kézben szokott járni. Amikor a gasztronómia izgalmas és ízletes vizein evezünk, akkor rengeteg receptet találunk. De vajon mi kell ahhoz, hogy az egészségünk sose károsodjon?

A mezőgazdaságban dolgozóknak is keresniük kell a jó recepteket

2021. március 24.|

A városi gyerekek gyakran nézik hatalmas szemekkel a vonuló traktorokat, és utána szívesen játszanak a lakásban. Arra azonban kevesen gondolnak, hogy mit is takar a mezőgazdaságban dolgozni. Az egyre gyorsuló világ azt jelenti, hogy több élelmiszerre van szükség, így újabb és újabb földeket szántanak fel.

Go to Top