Gyors pizza serpenyőben

Megosztás

Elkészítés lépésről-lépésre

1. lépés

Először keverd ki a tésztát: 2 tojást üss egy tálba, egy picit sózd meg (tudtad, hogy a késhegynyi só fél kávéskanálnyit jelent?), add hozzá a tejfölt, lisztet, késhegynyi sütőport és keverd össze. Sűrűn folyó tészta lesz az eredmény. Egy serpenyőben oszlass szét pár csepp olivaolajat vagy étolajat és öntsd bele a tésztát. 

2. lépés

Pakold rá a szívednek kedves (vagy a hűtődben található) feltétet: sonkát, gombaszeleteket, szalámit, kukoricát, brokkolit például, vagy ezek kombinációját, majd óvatosan csepegtess rá egy kis paradicsomszószt vagy egy kis ketchupot. Végül reszelj rá sajtot és egy megfelelő méretű fedővel fedd le a serpenyőt. Nagyon kis fokozaton süsd 20-25 percig. Akkor van készen, ha megolvadt a tetején a sajt. 

Hozzávalók

2 adaghoz

  • 4 evőkanál tejföl
  • 2 darab tojás
  • 9 evőkanál (csapott) liszt
  • 1 késhegynyi só
  • 1 késhegynyi sütőpor
  • ízlés szerint sonka/szalámi/zöldségek/gomba
  • 1 evőkanál paradicsomszósz/ketchup
  • 10 dkg reszelhető sajt (trappista vagy edámi vagy gouda stb)
Gyors pizza serpenyőben
Gyors pizza serpenyőben

Drága anyósom talált egy serpenyőben készíthető gyors pizza receptet, amihez ráadaásul nem kell túl sok liszt. Neki ez azért fontos, mert gluténérzékeny, és a gluténmentes lisztekért nem rajong nagyon, nekünk meg azért, hogy vacsorára is nyugodt lelkiismerettel faljuk fel. :) A receptet kicsit átalakította, mi meg még egy picivel tovább egyszerűsítettük. Mit is írjak még róla? Gyorsabban kész, mint ahogy a futár kiérne a pizzával. Kipróbálod te is? :)

Nem elég eccerűek a receptek?

Hasonló Eccerű receptek

Csinálnék valami eccerűt

Olvass bele írásainkba is

Go to Top