Follow Kőeccerű on Instagram Follow Kőeccerű on Pinterest

Gyors pizza serpenyőben

Gyors pizza serpenyőben

Drága anyósom talált egy serpenyőben készíthető gyors pizza receptet, amihez ráadaásul nem kell túl sok liszt. Neki ez azért fontos, mert gluténérzékeny, és a gluténmentes lisztekért nem rajong nagyon, nekünk meg azért, hogy vacsorára is nyugodt lelkiismerettel faljuk fel. :) A receptet kicsit átalakította, mi meg még egy picivel tovább egyszerűsítettük. Mit is írjak még róla? Gyorsabban kész, mint ahogy a futár kiérne a pizzával. Kipróbálod te is? :)

2 adag
Hozzávalók: 
4
evőkanál
tejföl
2
darab
tojás
9
evőkanál
(csapott) liszt
1
késhegynyi
1
késhegynyi
sütőpor
ízlés szerint
sonka/szalámi/zöldségek/gomba
1
evőkanál
paradicsomszósz/ketchup
10
dkg
reszelhető sajt (trappista vagy edámi vagy gouda stb)
Elkészítés lépésről-lépésre
1. lépés

Először keverd ki a tésztát: 2 tojást üss egy tálba, egy picit sózd meg (tudtad, hogy a késhegynyi só fél kávéskanálnyit jelent?), add hozzá a tejfölt, lisztet, késhegynyi sütőport és keverd össze. Sűrűn folyó tészta lesz az eredmény. Egy serpenyőben oszlass szét pár csepp olivaolajat vagy étolajat és öntsd bele a tésztát. 

2. lépés

Pakold rá a szívednek kedves (vagy a hűtődben található) feltétet: sonkát, gombaszeleteket, szalámit, kukoricát, brokkolit például, vagy ezek kombinációját, majd óvatosan csepegtess rá egy kis paradicsomszószt vagy egy kis ketchupot. Végül reszelj rá sajtot és egy megfelelő méretű fedővel fedd le a serpenyőt. Nagyon kis fokozaton süsd 20-25 percig. Akkor van készen, ha megolvadt a tetején a sajt. 


kövesd a kőeccerű facebook oldalt! hogy ne kattins hiába,
a "követem" menüben feltétlenül jelöld be, hogy elsőként jelenítsen meg minket :)
kövesd a kőeccerűt pinteresten és mentsd el a kedvenc ételeid pinjeit!
iratkozz fel hírlevelünkre, mit-főzzek-ma receptajánlóinkért és friss írásainkért!
kövesd a kőeccerűt instagramon is!


Csinálnék valami eccerűt.

(nem elég eccerűek? Kérj eccerűbb recept tippeket a jobbra lévő linken kattintva)